Ξεκινά η πρώτη δίκη στην Ελλάδα που θα κρίνει αν η νόσηση από κορωνοϊό είναι εργατικό ατύχημα!

Εργαζόμενος κατήγγειλε ότι ενώ κατέρρεε από τον κορωνοϊό του έλεγαν ότι «κοιτάει να αποφύγει τη δουλειά»!

Must Read

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την διεξαγωγή της πρώτης δίκης στην Ελλάδα που θα κρίνει αν η νόσηση από κορωνοϊό είναι εργατικό ατύχημα!

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, o καταγγέλλων τόνισε πως ενώ ο ίδιος κατέρρεε από τον φονικό ιό, οι εργοδότες του έλεγαν ότι «κοιτάει να αποφύγει τη δουλειά».

«Πέρσι κλήθηκα από τη ναυτιλιακή εταιρεία που εργαζόμουν να πάω σε πλοίο για την επίβλεψη επισκευής. Λίγες μέρες μετά την επιβίβαση στο πλοίο, είχα συμπτώματα, πολύ δυσχέρεια στην αναπνοή μου, και τώρα έχω μία δυσφορία ένα χρόνο μετά γιατί μου έχει αφήσει μόνιμα προβλήματα στους πνεύμονες και τα οποία δεν με αφήνουν να εργαστώ μέχρι τώρα. Ενημέρωσα τον πλοίαρχο και την εταιρεία ότι μου είναι αδύνατο να πάρω αναπνοή. Αντιμετώπισα ένα παράλογο συμβάν, η εταιρεία φοβήθηκε μη τυχόν και το πλοίο μπει σε καραντίνα και χάσει τα ναύλα του και η εταιρεία με αντιμετώπισε απάνθρωπα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς δεν είχα την κατάλληλη περίθαλψη. Η εταιρεία φοβήθηκε μη χάσει χρήμα. Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι παρά τις εκκλήσεις και του καπετάνιου. Ο μοναδικός άνθρωπος που με βοήθησε ήταν η σύζυγός μου, τριών μηνών έγκυος η οποία σε συνεννόηση με τον γιατρό μου με βοήθησαν».

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμη ότι: «Το πλοίο δεν είχε τα απαιτούμενα φάρμακα για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση ή κάποιο άλλο ζήτημα. Αποβιβάστηκα 14 μέρες μετά από τη στιγμή που ενημέρωσα ότι είχα κολλήσει κορωνοϊό. Τελικά, με κατέβασαν στο Τζιμπουντί, μου έβγαλαν εισιτήρια να πάω Τουρκία μέσω Κατάρ. Στην Τουρκία με παράτησαν και προσπαθούσα να καλυφθούν μέσω του δικηγόρου της εταιρείας», συμπλήρωσε.

Στην ίδια εκπομπή, ο Εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος, ανέφερε πως στις 18 Ιανουαρίου διεξάγεται η πρώτη δίκη κατά την οποία θα κριθεί, αν η επιδείνωση της υγείας εργαζόμενου λόγω covid-19 συνιστά εργατικό ατύχημα, η παράλειψη του εργοδότη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα». Σημείωσε πως είναι ευθύνη εργοδότη αν δεν λάβει μέτρα και κολλήσουν οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Καρούζος τόνισε πως «νοσούν με covid και τους δίνουν άδεια αναψυχής». «Όταν νόσησε ο καταγγέλλων κόλλησε και το υπόλοιπο πλήρωμα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This