Το «βλέποντας και κάνοντας» των νέων μέτρων και η τέταρτη δόση που έρχεται

Τι δήλωσε ο ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς,

Must Read

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των νέων εορταστικών μέτρων από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η αναφορά του στη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στις 27 Δεκεμβρίου, όταν και θα αξιολογηθεί η κατάσταση και το πως τηρήθηκαν τα μέτρα τα Χριστούγεννα, προκάλεσε μειδιάματα.

Και αυτό γιατί ήταν μια ξεκάθαρη αποτύπωση του «βλέποντας και κάνοντας», της λογικής -που υπενθυμίζουμε- η Κυβέρνηση έχει απορρίψει μετά βδελυγμίας, ισχυριζόμενη ότι έχει… σχέδιο.

Αυτό το… σχέδιο επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος δεν δέχθηκε ότι υπάρχει ρίσκο στη μετάθεση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων (από τις 3 Ιανουαρίου και μετά), γιατί, όπως είπε, η επιτροπή θα αξιολογήσει την εικόνα των Χριστουγέννων.

Και προσπάθησε να εξηγήσει το σκεπτικό: «Πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία και διαχείριση διαφορετικών ζητημάτων. Η οικονομία και η κοινωνία πρέπει να μείνει ανοιχτή, τα σχολεία να συνεχίσουν την δια ζώσης διδασκαλία και παράλληλα να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το σύστημα υγείας να παραμείνει σε ετοιμότητα. Όταν παίρνεις κάποια μέτρα θα πρέπει πρώτα να δεις το αποτέλεσμα αυτών των μέτρων και μετά να δεις τα επόμενα βήματά σου (σ.σ. βλέποντας και κάνοντας, το οποίο δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, απλά είναι αστεία η άρνηση της Κυβέρνησης), λαμβάνοντας υπόψη τις τρεις παραμέτρους που ανέφερα. Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, έχουμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας και μάλιστα συγκεκριμένου τύπου αυξημένης προστασίας. Όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πολιτών εκεί υπάρχει άλλη προσέγγιση με την αναγκαία αξιολόγηση της επικινδυνότητας».

Αναφορικά με το επόμενο «πακέτο μέτρων» που θα έρθει μετά τις 3 Ιανουαρίου, οι αθλητικές εκδηλώσεις είναι ένα κομμάτι που προβληματίζει και σύμφωνα με τον κ.Γεωργαντά, δεν αποκλείεται αυτές να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς θεατές δηλαδή.

Έρχεται η τέταρτη δόση

Εκεί που δεν έχει «βλέποντας και κάνοντας» είναι στην τέταρτη δόση του εμβολίου, η οποία όπου να ‘ναι έρχεται και στην Ελλάδα.

«Μάλλον θα προχωρήσει σε συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, σε ανοσοκατεσταλμένους ή σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα που δεν έχουν ανταποκριθεί επαρκώς με βάση τις προηγούμενες δόσεις και χρήζουν μεγαλύτερης προστασίας. Εκεί η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι πρέπει να γίνει. Θα ακούσουμε τις υποδείξεις των ειδικών σε σχέση με το αν θα αφορά και τους ηλικιωμένους».

Ενώ όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς είπε:.

«Στους άνω των 60 ετών η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού λειτούργησε, έχουμε μεγάλο αριθμό εμβολιασθέντων το τελευταίο διάστημα, προχωράμε πολύ ικανοποιητικά. Η υπόδειξη των ειδικών και τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν το επόμενο διάστημα θα καθορίσουν και την όποια άλλη εξέλιξη στην δυναμική διαδικασία της αντιμετώπισης του κορωνοϊού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This