Τα νέα δεδομένα από σήμερα: «Βουβά» Χριστούγεννα και μάσκες παντού

Τα μέτρα που ισχύουν ως τις 2 Ιανουαρίου

Must Read

Τα νέα εορταστικά μέτρα όπως τα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα στις 6 το πρωί και θα διαρκέσουν έως και τις 2 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αυτά, η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ. Συγκεκριμένα, κάποιος δεν χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό.

Η διπλή μάσκα ή οι ενισχυμένες μάσκες (ΚΝ95) είναι πλέον υποχρεωτικές στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμα: Η Κυβέρνηση… κήρυξε τον πόλεμο στη μετάλλαξη Όμικρον – Πάνω από 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Επίσης, οι δημόσιες ή ιδιωτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις -σε δημόσιο χώρο- για τα Χριστούγεννα δεν θα γίνουν σε καμιά περιοχή της χώρας. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα. Επίσης, όσοι μπαίνουν στη χώρα, πέρα από το τεστ που υποχρεούνται να έχουν πριν την είσοδο τους, θα πρέπει – μετά από ισχυρή σύσταση της επιτροπής- να υποβάλλονται σε επαναληπτικά τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα από την ώρα που έρχονται στη χώρα μας.

Ισχυρή σύσταση, επίσης, κάνει η Κυβέρνηση για τεστ των πολιτών πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα επανασυνεδριάσει στις 27 Δεκεμβρίου για να εκτιμήσει την τα νέα μέτρα, αλλά και να οριστικοποιήσει τα πρόσθετα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου.

Αυτά θα έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση -με το ωράριο να είναι το νούμερο ένα- τις αθλητικές εκδηλώσεις (είτε χωρίς κόσμο, είτε με μειωμένη πληρότητα), το σκέλος της τηλεργασίας και δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This