Οι επιστήμονες επιμένουν: «Όποιος έχει συνάχι να κάτσει σπίτι του!»

Δύσκολο το επόμενο 15νθήμενο

Must Read

Νέα μέτρα κάνουν «ποδαρικό» για το 2022, καθώς σήμερα επιτροπή λοιμωξιολόγων και κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσουν όλες τις αλλαγές λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών έρχεται ραγδαία εξάπλωση του νέου στελέχους σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ η Όμικρον θα κυριαρχήσει στην Αττική το επόμενο 15νθήμερο.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης επισήμανε πως υπάρχει μία μεγάλη αύξηση στην Αττική τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας πως η παραλλαγή Όμικρον έχει τη δυναμική να κυριαρχήσει στην Αττική το επόμενο 15νθήμενο, ενώ κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι διασκέδασαν έξω τις ημέρες των εορτών.

Παγώνη: «Θα δούμε και πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων»

«Βλέπω μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία επισήμανε ότι σταδιακά θα αυξηθούν τα κρούσματα, καθώς όπως εξήγησε ο κόσμος θα επιστρέψει από διακοπές και τα συμβάντα θα φανούν αυτό το δεκαπενθήμερο.

Εκτίμησε ότι «οι Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι οι δυο μήνες που θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων», σημειώνοντας ότι μπορεί να δούμε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων αλλά σταδιακά. «Το 15.000 το θεωρώ υπερβολικό», πρόσθεσε.

«Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά. Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας», εξήγησε η κ. Παγώνη. Σχετικά με τα σενάρια για την εστίαση, σχολίασε ότι μπορεί να παραμείνουν οι καθιστοί οι θαμώνες και να λειτουργήσουν έτσι οι επιχειρήσεις από το να κλείσει ένα μαγαζί. «Ας ανοίγουν και πιο νωρίς. Στο εξωτερικό τρώνε στις 7 η ώρα και 12 η ώρα είναι μια κανονική ώρα για ύπνο» πρόσθεσε με νόημα.

Καπραβέλος: «Έρχεται τσουνάμι» 

Ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου τόνισε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα λόγω της εξάπλωσης Όμικρον του κορωνοϊού. «Είχαμε μία δύσκολη εφημερία και πάλι, είχαμε 45 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση. Πάνω από 100 προσελεύσεις. Από τους 45 οι τρεις μόνο ήταν εμβολιασμένοι, όλοι οι υπόλοιποι ήταν ανεμβολίαστοι.Δεν έχουμε άλλα λόγια, πλέον μου είναι αδιανόητο να φοβούνται το όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας και όχι την ασθένεια. Αυτό που βιώνουμε κάθε μέρα είναι ανεπανάληπτο. Αυτές τις τραγωδίες τις βλέπουμε κι εμείς στα νοσοκομεία».

«Τα όρια του συστήματος υγείας έχουν ξεπεραστεί»

«Έχουμε μπροστά μας το χειρότερο σενάριο από την έναρξη της πανδημίας. Η δυναμική της πανδημίας θα αυξηθεί λόγω της Όμικρον, παρά το ότι δεν έχουμε τελειώσει με την Δέλτα. Βλέπουμε τα δρακόντεια μέτρα που παίρνουν οι άλλες χώρες. Τα όρια του συστήματος υγείας έχουν ξεπεραστεί. Εδώ και αρκετό διάστημα έχω πει ότι έπρεπε να μπουν ανώδυνα περιοριστικά μέτρα, να ελέγξουμε τους συνωστισμούς. Τουλάχιστον να περιοριστεί η κινητικότητα» ανέφερε με νόημα ο κ. Καπραβέλος.

Εξαδάκτυλος: «Όποιος έχει συμπτώματα, πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορωνοϊό»

Ο χρόνος εκδήλωσης συμπτωμάτων της μετάλλαξης Όμικρον είναι μικρότερος των 15 ημερών τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και παράλληλα σημείωσε πως όποιος έχει συμπτώματα θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορωνοϊό!

Ειδικότερα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε πως «ο χρόνος εκδήλωσης για την νέα μετάλλαξη Όμικρον είναι μικρότερος από τις 15 ημέρες για αυτό ενδεχομένως να έχουμε και αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν επικρατήσει στη χώρα».

Συμπλήρωσε πως όποιος έχει συμπτώματα, ακόμη και όταν έχει αρνητικό test, θα πρέπει πλέον να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορωνοϊό. Ανέφερε ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι, καθώς έχει εμβολιαστεί το 80% των ενηλίκων, ενώ το 35% έχει λάβει την τρίτη δόση.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα μέτρα: Τι θα «κληρώσει» σήμερα για την Πρωτοχρονιά – Η ώρα των αποφάσεων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This