Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες των πρόσθετων μέτρων που ανακοινώνονται σήμερα

Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε «τη γραμμή» του νέου πακέτου

Must Read

Από το «αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα» στις 21 Δεκεμβρίου, μέχρι το από στιγμή σε στιγμή σήμερα (27/12) ανακοινώνεται το νέο πακέτο μέτρων (μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων), μια μετάλλαξη Όμικρον δρόμος…

Αντίστροφα μετράμε για τις νέες ανακοινώσεις του πρόσθετου πακέτου μέτρων που αναμένεται να επιβληθούν… κατόπιν εορτής, μετά τις 3 Ιανουαρίου δηλαδή, ενώ υπάρχουν και κάποιες πιθανότητες, αν και μικρές, να ισχύσουν και νωρίτερα.

Με τις προβλέψεις για την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον να είναι δυσοίωνες και τους επιστήμονες, όπως ο Νίκος Τζανάκης, να λένε ότι μετά τις 10-15 Ιανουαρίου θα φανεί η επιπλέον πίεση στο ΕΣΥ, το οποίο η Κυβέρνηση έχει αφήσει στη μοίρα του χωρίς να το ενισχύσει ουσιαστικά (και όχι μόνο στα λόγια), υπάρχουν και φωνές που σταθερά ζητούν κλείσιμο των πάντων (π.χ. Γιώργος Παυλάκης) και μαζί επιβολή καθολικής υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού (π.χ. Νίκος Καπραβέλος).

Προς το παρόν, κανένα από τα παραπάνω δεν είναι στο τραπέζι, με την Κυβέρνηση να… ασχολείται με τα νυχτερινά κέντρα, τα γήπεδα και την τηλεργασία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, οι πυλώνες που θα κινούνται τα νέα μέτρα είναι τρεις:

  • Διασκέδαση: «Το πρόβλημα φαίνεται πως δεν αφορά την Εστίαση, αλλά τη νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν πιθανότατα σχέση με το ωράριο, τη μουσική και τους όρθιους ή καθήμενους».
  • Γήπεδα: «Όπως φαίνεται οι φίλαθλοι δεν πειθαρχούν στα μέτρα και θα αποτελέσουν τον δεύτερο πυλώνα των μέτρων» (σ.σ. μειωμένη πληρότητα, ή αγώνες κεκλεισμένων των θυρών).
  • Τηλεργασία: «Επέκταση σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Ο κ.Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε πως «στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμιά σκέψη και καμία συζήτηση για να αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία».

Η κατάσταση στην Αττική

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, «το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται μεν στην Αττική, αλλά η πληρότητα στις κλίνες απλής νοσηλείας είναι στο 53%, ενώ εξακολουθεί να είναι θετικό το ισοζύγιο στα εισιτήρια – εξιτήρια από τα νοσοκομεία».

Με αφορμή τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, ο κ.Πλεύρης έκανε σύσταση στους νεότερους να είναι πολύ προσεκτικοί στις επαφές τους: «Το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για βαριά νόσηση. Απευθύνω έκκληση στους νέους εν όψει των εορτών να είναι πολύ προσεκτικοί στις επαφές τους με τους γονείς και τους παππούδες τους».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This