Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα – Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Πιθανόν να ισχύσουν και πριν την Πρωτοχρονιά!

Must Read

Νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ πριν από  την Πρωτοχρονιά αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Παράλληλη η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ νωρίς το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Θάνου Πλεύρη αλλά και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την «αδιάφορη» στάση του ενόψει της μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, τηρώντας την πρακτική με σύνθημα «η ευθύνη στους πολίτες», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύουν νωρίτερα από την Πρωτοχρονιά, τα νέα μέτρα, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, πριν από την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί προειδοποιούν για νέο μεγάλο κύμα, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση να ενισχυθεί το ΕΣΥ αλλά και να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, προς το παρόν, η κυβέρνηση επιμένει να… ασχολείται με τα νυχτερινά κέντρα, τα γήπεδα και την τηλεργασία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, οι πυλώνες που θα κινούνται τα νέα μέτρα είναι τρεις: Διασκέδαση, γήπεδα και τηλεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται μέτρα για εφαρμογή μετά την Πρωτοχρονιά όπως:

  • Πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης
  • Self test πριν την προσέλευση στην εργασία μετά τις γιορτές.
  • Επέκταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας από το 20% που ισχύει σήμερα στο 50% ή και 60%.
  • Επιστροφή στα θρανία επίσης με Self test
  • Κατάργηση των σχολικών εκδρομών
  • Λειτουργία των γηπέδων με λιγότερους ή και θα καθόλου θεατές τα γήπεδα.

Νωρίτερα ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα και τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι «σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This