Πρόβλεψη σοκ Σαρηγιάννη: «Μπορεί να φτάσουμε και τα 60.000 κρούσματα»

«Παρά την ηπιότητα της νοσηρότητας της νόσησης από την Όμικρον όταν οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι ένα μικρό ποσοστό θα χρειαστεί και νοσηλεία»

Must Read

Ενώ η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον δείχνει ανεξέλεγκτη και τα κρούσματα ημερησίως σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σοκάρει η πρόβλεψη του Δημοσθένη Σαρηγιάννη για το τι μας περιμένει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των νέων μέτρων θα φανούν μετά από μια βδομάδα, οπότε θα υπάρξει και επιβράδυνση στην πορεία της πανδημίας.

Αυτά είναι τα καλά νέα, που όμως δεν πρόκειται να κρατήσουν για πολύ, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη που προβλέπει νέο ρεκόρ κρουσμάτων από τις πρώτες μέρες του 2022!

«Μπορεί να δούμε να ανεβαίνουν κι άλλο τα κρούσματα. Με την τάση που έχουμε τώρα μπορεί να φτάσουμε και τις 60.000. Αν γίνει αυτό από τις 22-23 Ιανουαρίου θα δούμε και αποκλιμάκωση. Το πρόβλημα σε αυτό θα είναι η επιβάρυνση του ΕΣΥ. Παρά την ηπιότητα της νοσηρότητας της νόσησης από την Όμικρον όταν οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι ένα μικρό ποσοστό θα χρειαστεί και νοσηλεία».

Δικαιολόγησε την πρόβλεψή του με βάση τον αριθμό αναπαραγωγής, που την Τρίτη ήταν 1,6 και αυτό σημαίνει ότι δυο άτομα θετικά στον κορωνοϊό κολλάνε άλλους τρεις. Αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων, εξηγώντας ότι αν ανοίξουν μια βδομάδα αργότερα, δεν θα συμπέσει με την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This