Αντίδραση της ΕΣΗΕΑ στη στοχοποίηση Παπαδάκου: «Δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία»

Η ΕΣΗΕΑ στο πλευρό της δημοσιογράφου που έκανε το καθήκον της, αποκαλύπτοντας πτυχές του σκανδάλου της Novartis!

Must Read

Μετά από σχετική απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής (των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής), η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου κλήθηκε σε απολογία γιατί έκανε το επαγγελματικό της καθήκον, αποκαλύπτοντας πτυχές του σκανδάλου της Novartis!

Μετά τη γνωστοποίηση της πρωτοφανούς αυτής απόφασης, η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στη δημοσιογράφο και τονίζει ότι «δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της ενημέρωσης, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα».

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, σημειώνει ακόμα πως και πριν από ενάμιση χρόνο είχε γίνει απόπειρα να κληθεί ως ύποπτη, από την Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, εξέλιξη που απετράπη.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τον προβληματισμό του για την κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου ως κατηγορούμενης, όπως ενημερωθήκαμε από την ίδια, από την ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Μιωνή.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή της στη Γιάννα Παπαδάκου, μέλος της Ενώσεως, και τονίζει ότι δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της ενημέρωσης, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Σημειώνουμε ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε γίνει απόπειρα να κληθεί ως ύποπτη, από την Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, εξέλιξη που απετράπη μετά την σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This