«Μαύρο» ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς χωρίς μουσική: Τι ισχύει από σήμερα – Αλλάζει το ωράριο στην εστίαση

Τι θα εφαρμοστεί σε γήπεδα, σούπερ μάρκετ και τηλεργασία

Must Read

Μπάχαλο όλη η χώρα από σήμερα, καθώς νέα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 06.00 το πρωί, και οι πολίτες μέσα στο αρνητικό οικονομικό κλίμα θα πρέπει να επωμιστούν και τις ευθύνες της κυβέρνησης για τους λάθους χειρισμούς της στο ζήτημα της πανδημίας. Το «μπαλάκι» και πάλι στους Έλληνες, εμβολιασμένους και μη, αφού το μόνο μέτρο ουσιαστικά που πήρε το κυβερνητικό επιτελείο αφορά στην… ατομική ευθύνη!

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 29/12, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και έπειτα από την συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε τα νέα μέτρα που θα εφαρμόζονταν από τις 3 Ιανουαρίου του νέου έτους, να τεθούν σε ισχύ νωρίτερα, δηλαδή από σήμερα Πέμπτη (30/12). Τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 16 Ιανουαρίου και θα επανεξεταστούν το επόμενο διάστημα.

Με κρατική εντολή και χωρίς οικονομική στήριξη, χιλιάδες οικογένειες μένουν στον δρόμο. Τα μέτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνουν απόγνωση στους επιχειρηματίες της εστίασης και διασκέδασης. Είναι όλοι στα «κάγκελα», καθώς εκτιμάται ολική κατάρρευση του τζίρου των εορτών επειδή δεν συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Τα μαγαζιά έκαναν τις προμήθειές τους και έλαβαν προκαταβολές που «ξαλάφρωσαν» τους επιχειρηματίες, αφού τα προηγούμενα μέτρα παρότρυναν για κάτι τέτοιο… Η ασυνέπεια όμως και η προχειρότητα του κυβερνητικού επιτελείο δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Τέλος η μουσική – Τι ισχύει από τις 06.00 σήμερα (30/12)

  • υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη με σύσταση την υψηλής προστασίας, τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και για το προσωπικό εστίασης
  • σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, όπου υπάρχει συγχρωτισμός
  • ωράριο στην εστίαση μέχρι τις 12, τραπέζια με μετρικές αποστάσεις έως 6 άτομα, απαγορεύεται για όρθιους. Στην αλλαγή του χρόνου (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) τα μαγαζιά θα δουλέψουν ως τις 02.00, ενώ απαγορεύεται η μουσική για όσο θα ισχύουν τα νέα μέτρα
  • οι αθλητικοί χώροι και τα γήπεδα θα λειτουργούν με 10% πληρότητα με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα γίνονται κεκλεισμένων
  • στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία
  • τηλεργασία στο έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κυλιόμενο ωράριο

Τι ισχύει για την καραντίνα

Στις πέντε ημέρες μειώνεται η καραντίνα για τους νοσούντες με τη μετάλλαξη Όμικρον που εμφανίζουν καθόλου ή πολύ ήπια συμπτώματα, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδρίασε εκτάκτως χθες. Οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να επιστρέφουν μόνο με αρνητικό τεστ, ενώ μετά τη λήξη της καραντίνας, ο ασθενής θα φορά υποχρεωτική μάσκα παντού.

Μετά το πέρας των 5 ημερών, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς θα πρέπει να προχωρούν σε απομόνωση και μάσκα για τουλάχιστον 5 μέρες ακόμη παντού. Οι κανόνες απομόνωσης είναι για άτομα που έχουν μολυνθεί, για τα άτομα που είναι ανεμβολίαστα, μερικώς εμβολιασμένα, πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

Ο χρόνος έναρξης της απομόνωσης ξεκινά την ημέρα που θα βγει κάποιος θετικός. Ένας ασθενής θα πρέπει να μπαίνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες, αντί για 10 που συνιστούσαν προηγουμένως. Στο τέλος των 5 ημερών, εάν δεν έχει συμπτώματα, μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να φοράει μάσκα παντού, ακόμα και στο σπίτι γύρω από άλλους, για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Διαβάστε ακόμα:

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε εστίαση και νυχτερινά κέντρα μετά το… τσουνάμι ακυρώσεων – «Φτάνει πια… ως εδώ» 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This