Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Όλα στο τραπέζι – Αυτό το σχέδιο εξετάζει η κυβέρνηση

Παυλάκης: «Το τσουνάμι τώρα αρχίζει»

Must Read

«Παράθυρο» επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού αφήνει ξεκάθαρα η κυβέρνηση, καθώς παραδέχεται μέσω του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη ότι όλα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων και όλα είναι υπό επανεξέταση. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 50 ετών φαίνεται πως είναι μονόδρομος.

Ωστόσο, στις σκέψεις κυβέρνησης και ειδικών βρίσκεται και το ενδεχόμενο επέκτασής του και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, μετά τη έλευση του πιο σφοδρού κύματος της πανδημίας που έχει χτυπήσει ποτέ τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών να αφορά και τους άνω των 50 ετών, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί κι άλλο η πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε χθες πως η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας. Όπως είπε, επί τάπητος θα τεθεί ο χρόνος που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά καθώς επίσης και η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Παυλάκης: «Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός»

Ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης σημειώνει με νόημα ότι η χώρα μας θα μπορούσε να αποφύγει το τσουνάμι, εάν είχαμε πάρει μέτρα από το φθινόπωρο. Παράλληλα, αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είπε ότι είναι «αναγκαία τα εμβόλια και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά», ενώ σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους.

«Το τσουνάμι τώρα αρχίζει. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα», τόνισε ο κ. Παυλάκης, χαρακτηρίζοντας τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία. Όπως ανέφερε ακόμα και όσοι έχουν νοσήσει μπορεί να ξανακολλήσουν.

Όπως είπε, οι μεταλλάξεις Δέλτα και η Όμικρον δεν σταματούν παρά μόνο με σταμάτημα των ανθρώπινων επαφών. Αναφερόμενος στα πάρτι λόγω των εορτών σχολίασε ότι όσο λιγότερες επαφές, τόσο το καλύτερα. Όσο πιο νωρίς παίρνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι όπως συμβαίνει με τις πυρκαγιές, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

«Μαύρο» ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς χωρίς μουσική: Τι ισχύει από σήμερα – Αλλάζει το ωράριο στην εστίαση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This