Διευκρινίσεις για delivery και take away μετά το μπάχαλο που κατήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ

Τι ισχύει με τα νέα μέτρα για πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομή προϊόντων (delivery) και καθ' οδόν εξυπηρέτηση (drive-through)

Must Read

Μετά το «κράξιμο» από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά για την παντελή έλλειψη συνεννόησης, πλάνου και σχεδίου, με αφορμή το μπάχαλο με το τι ισχύει και τι δεν ισχύει υπό τα νέα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η Κυβέρνηση στην εστίαση και τη διασκέδαση, η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Ο κ.Καββαθάς είχε πει το πρωί χαρακτηριστικά εστιάζοντας στα delivery και στα take away: «Χτες το βράδυ η αστυνομία σε όλη την Ελλάδα, μην γνωρίζοντας την υπουργική απόφαση για το ωράριο λειτουργίας του take-away, γύρναγε στα καταστήματα και τα έκλεινε. Δεν μπορούν να συντονιστούν ούτε μεταξύ τους».

Κατόπιν εορτής (για μια ακόμη φορά), η ΓΓ ανακοίνωσε πως τα ισχύοντα για τις υπηρεσίες take away, delivery και drive-through, είναι τα εξής:

  • οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.
  • Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) δεν εμπίπτουν στον περιορισμό ωραρίου των υπόλοιπων ενοτήτων του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αφού ο ως άνω περιορισμός αφορά στην παροχή υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους του καταστήματος και όχι την παρασκευή και παράδοση τροφίμων για την κατανάλωσή τους σε άλλους χώρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This