Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την πρώτη ημέρα του 2022!

Κώστας Λαγούβαρδος: «Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι και την επόμενη Τετάρτη»

Must Read

Με το «δεξί» όπως όλα δείχνουν κάνει ποδαρικό το 2022, αφού οι καιρικές συνθήκες σε όλη την χώρα θα είναι πολύ καλές και θα συνοδεύονται από άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Πρωτοχρονιά περιμένουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16, στην Ήπειρο από 0 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 4 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις που στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο τα 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Θερμαϊκό 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

Κώστας Λαγούβαρδος: «Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι και την επόμενη Τετάρτη»

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος εξήγησε ότι σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη την Ελλάδα με ελάχιστες εξαιρέσεις.

«Την Πρωτοχρονιά ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι και την επόμενη Τετάρτη. Θα έχουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, θερμές αέριες μάζες καλύπτουν όλη την Μεσόγειο. Ήδη στην δυτική Μεσόγειο έχουμε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, πολύ πάνω από τα κανονικά» είπε και συμπλήρωσε: «Ένα μέρος αυτών των θερμών αέριων μαζών θα μετακινηθούν ανατολικά και θα ανεβάσουν σταδιακά την θερμοκρασία. Περιμένουμε τις μέγιστες τιμές θερμοκρασίας να είναι την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Συγκεκριμένα θα φτάσουν τους 18 ίσως και τους 19 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή 4 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Γενικότερα θα έχουμε ανοιξιάτικες θερμοκρασίες για τις πρώτες μέρες του χρόνου».

Ο κ. Λαγουβάρδος έκανε αναφορά και στον καιρό για τα Θεοφάνεια. «Υπάρχει μια τάση για μεταβολή του σκηνικού από τα Φώτα και μετά, με κάποιες βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που θα ξεκινήσουν από την δυτική Ελλάδα. Για τον καιρό τα Θεοφάνεια θα έχουμε περισσότερα στοιχεία στις αρχές της εβδομάδας», καταλήγει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This