Χαράλαμπος Γώγος: «Μέσα στο 2022 θα ελέγξουμε την πανδημία»

Το κύμα της Όμικρον θα δημιουργήσει πίεση στο ΕΣΥ

Must Read

Η ταχύτατη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον ναι μεν θα αυξήσει κατακόρυφα τα κρούσματα στην Ελλάδα, αλλά σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, το 2022 θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο καθηγητής εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τη νέα χρονιά η πανδημία θα ελεγχθεί, ενώ ανέφερε ότι από τα λίγα δεδομένα που έρχονται από την Νότια Αφρική από μικρούς αριθμούς ασθενών, φαίνεται ότι όσοι νόσησαν με την παραλλαγή Όμικρον ανέπτυξαν υψηλά αντισώματα έναντι της Δέλτα, κυρίως οι εμβολιασμένοι. 

«Πιστεύω ότι υπάρχουν αισιοόδοξα μηνύματα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων μιας νόσου που προκαλεί ήπια συμπτώματα , μαζί με τα εμβόλια συμβάλει στην αύξηση της ανοσίας της αγέλης.Να καταλήξουμε δηλαδή σε ένα σύστημα ενδημικής νόσου. Έχουμε πολλά όπλα που μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να γίνει αυτό, όπως τα χάπια και οι θεραπείες. Πιστεύω ότι μέσα στο 22 μπορεί να συμβεί αυτό, μπορεί και μέχρι το καλοκαίρι» τόνισε ο καθηγητής.

Μιλώντας για το κύμα της Όμικρον είπε πως παρά την φαινομενικά ηπιότερη νόσο που προκαλεί, θα δημιουργήσει πίεση στο ΕΣΥ: «Υπάρχει πλημμύρα περιστατικών και τεράστια έξαρση παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από την νοσηρότητα της Όμικρον, που φαίνεται να είναι ελαφρύτερη, θα δημιουργηθεί πίεση στο σύστημα υγείας, θα αρρωστήσουν ασθενείς, και κάποιοι πιο σοβαρά, όπως οι ηλικιωμένοι ή οι ανεμβολίαστοι. Επομένως θα έχουμε ένα διάστημα που θα πιεστεί το σύστημα».

Σημείωσε ωστόσο ότι παρά την φοβερή διασπορά, τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα σε σχέση με το στέλεχος Δέλτα.

«Μέσα στον Γενάρη θα έχουμε συνεχείς αυξήσεις στους επιδημιολογικούς δείκτες», επεσήμανε στην συνέχεια ο καθηγητής εκτιμώντας παράλληλα ότι μετά τον Ιανουάριο θα υπάρξει εκτόνωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία δήλωσε πως αποτελεί επιθυμία της επιτροπής να μείνουν εκτός περιορισμών, ωστόσο προανείγγηλε αλλαγές στο ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο. «Είδαμε τεράστια ποιοτική βελτίωση στην εκπαιδευτική διαδικασία με την δια ζώσης διδασκαλία.Θα δούμε τις προτάσεις της υποεπιτροπής.Θα χρειαστούν κάποιες αλλαγές όπως επέκταση του τέστινγκ και στα εμβολιασμένα παιδιά», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This