Κλωτσοσκούφι τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων: «Αμφιβάλλω αν θα ισχύσουν μέχρι το Σαββατοκύριακο…»

Πρώτα ανακοινώνουν και μετά συζητούν, καταγγέλλει για το Υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ

Must Read

Οι επιφυλάξεις και οι αντιδράσεις για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου συνεχίζονται και όσο η Κυβέρνηση ρίχνει «λάδι στη φωτιά» με αστείους και παράλογους ισχυρισμούς, θα συνεχίζονται.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του καθηγητή Φαρμακολογίας Ευάγγελου Μανωλόπουλου, ο οποίος είναι μεν υπέρ της επιστροφής των μαθητών στις τάξεις, αλλά όχι έτσι και εξέφρασε την ανησυχία του μήπως αλλάξουν πάλι τα μέτρα τα επόμενα 24ωρα και όσο η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει την επέλασή της.

«Τα μέτρα είναι πολύπλοκα … Αμφιβάλλω αν θα ισχύσουν μέχρι το Σαββατοκύριακο … Η Όμικρον είναι σε άνοδο και δεν έχουμε δει ακόμα τι σημαίνει σε εισαγωγές στα νοσοκομεία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του καθηγητή.

Και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης από την πλευρά του θα ήθελε κάπως διαφορετικά και μια εβδομάδα αργότερα να ανοίξουν τα σχολεία , αλλά τώρα… «Η απόφαση τώρα έχει παρθεί, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι την υποστηρίξουμε όσοι εμπλεκόμαστε με τα σχολεία, να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλά που είναι αυστηρά και να αποδώσει αυτή η απόφαση. Όλοι θέλουν τα παιδιά να είναι στα σχολεία, όλοι θέλουν δια ζώσης εκπαίδευση».

https://youtu.be/DhhKrlyar-g

Πρώτα ανακοινώνουν και μετά συζητούν

Ο «σχεδιασμός» της Κυβέρνησης είναι πρώτα να αποφασίζει και μετά να συζητά και αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, ο οποίος είπε ότι σήμερα θα συναντηθεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Κατόπιν εορτής δηλαδή…

«Απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε προχθές από τον λοιμωξιολόγο κ. Παναγιωτόπουλο, το 50% συν 1 είναι πολιτική απόφαση της Υπουργού. Είναι κάτι που είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, διαφωνούμε πλήρως και δεν καταλαβαίνουμε γιατί το κράτησε … Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλές μέρες η συνάντηση για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να ακούσουμε το σκεπτικό της κ. Υπουργού … Τι μπορεί να αλλάξει πλέον;» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8  ο κ. Τσούχλος.

Το μεγάλο «αγκάθι» για την ΟΛΜΕ, αλλά και πολλούς επιστήμονες είναι το περιβόητο πρωτόκολλο των 50%+1 κρουσμάτων σε μια τάξη. Λέει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ:

«Θα απαιτήσουμε να αλλάξει το 50% συν ένα. Είναι κάτι που η μεγάλη πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων επιδημιολόγων και ειδικών, διαφωνούν πλήρως. Με την Δέλτα, που ήταν πολύ λιγότερο μεταδοτική, με 2-3 κρούσματα στο τμήμα, τα παιδιά έτρεχαν να κάνουν ράπιντ τεστ με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το τμήμα, καθώς τα παιδιά ήθελαν να φύγουν από το σχολείο και πολλές φορές οι γονείς την επόμενη, μεθεπόμενη ημέρα δεν έστελναν τα παιδιά τους σχολείο μέχρι να κατασταλάξουν η κατάσταση. Αφού η Υπουργός και οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε μια χώρα του δυτικού κόσμου, θα έπρεπε να δουν τι συμβαίνει στην Ευρώπη, στον Καναδά ή τις ΗΠΑ. Στην Γαλλία με 2 κρούσματα κλείνουν τα τμήματα. Στον Καναδά, που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση επιδημιολογικά και ιατρικά, με την Όμικρον, ανέστειλαν την λειτουργία των σχολείων για λίγο για να προετοιμαστούν».

Σε ότι αφορά την τηλεκπαίδευση και τους λόγους που αυτή δεν επιλέγεται πλέον σε ακραίες περιπτώσεις, ο κ. Τσούχλος σχολίασε: «Γιατί ξαφνικά η Υπουργός έχει εξαφανίσει τον όρο τηλεκπαίδευση;  Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα, λόγω των προσωπικών δεδομένων που οδηγούν σε ένα συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τηλεεκπαίδευση, για αυτό τον λόγο την έχουν εξαφανίσει. Τον Μάιο με 1-2 κρούσματα έκλειναν τα τμήματα και γινόταν τηλεκπαίδευση. Τώρα έχουμε φτάσει εμμονικά στο 50% συν ένα και δεν γίνεται τίποτα. Δικαιωθήκαμε και στο θέμα των προσωπικών δεδομένων και στο ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να κάνουν τεστ».

Για να καταλήξει με μερικά ακόμα φλέγοντα ζητήματα: «Επιπλέον, η Υπουργός δεν απάντησε καθόλου για την αραίωση των τμημάτων, αντίθετα επιμένει εμμονικά στις συγχωνεύσεις των 28 ατόμων. Το άλλο ερώτημα είναι εάν το σύστημα των σελφ, ράπιντ τεστ, θα λειτουργήσει απόλυτα δωρεάν ή τα μισά από αυτά θα τα πληρώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Και τι θα κάνει αν νοσήσει σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This