Προ των πυλών η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των… εμβολιασμένων

Τι ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας - Πόσα θα είναι σήμερα τα κρούσματα

Must Read

Σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει πλέον, βάσει των όσων έχουμε δει. Έτσι λοιπόν, η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ότι άμεσα θα τεθεί σε ισχύ η επτάμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού, κάτι που σημαίνει ότι ένας εμβολιασμένος (άνω των 18 ετών) αν δεν κάνει την ενισχυτική δόση, θα λογίζεται ως ανεμβολίαστοςδιότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις…»), δεν θα πρέπει να έρχεται και ως κεραυνός εν αιθρία…

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι πάμε σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των… εμβολιασμένων (για τους 18 ετών και άνω), ο Υπουργός Υγείας είπε ότι άμεσα θα ανακοινωθεί η επτάμηνη διάρκεια, που θα αφορά όσους έχουν κάνει δυο δόσεις εμβολίου (ή μια με το Johnson & Johnson) και άρα μετά το διάστημα αυτό θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση, ενώ όσοι δεν κάνουν τρίτη (ή δεύτερη με J&J) δόση, δεν θα έχουν πιστοποιητικό  και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Παρόμοιος με τον χθεσινό ο αριθμός των κρουσμάτων

Ο κ.Πλεύρης ερωτώμενος για το αν θα έχουμε και σήμερα αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των κρουσμάτων, μετά τα 51.126 χθεσινά, είπε: «Από την εικόνα που είδα την πρωινή, πιθανολογώ ότι θα κινηθούμε στο ίδιο επίπεδο, λίγο περισσότερο, λίγο λιγότερο».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, μέχρι το πρωί δεν υπήρχε ασθενής διασωληνωμένος λόγω μετάλλαξης Όμικρον «παρόλο που είναι στη χώρα μας από τις 20 Δεκεμβρίου».

Τα κρούσματα δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τα σχολεία…

«Η αύξηση των κρουσμάτων από μόνη της δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα των σχολείων», σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης για τις χθεσινές κυβερνητικές αποφάσεις…

Και επανέλαβε το αφήγημα περί… ασφάλειας των μαθητών στα σχολεία: «Έχουμε ένα πρωτόκολλο πιο αυστηρό από αυτό που είχαμε στην πιο νοσηρή Δέλτα (σ.σ. το ένα self test παραπάνω μόνο την πρώτη εβδομάδα εννοεί;), ακριβώς γιατί η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη. Δεν είμαστε σε γενικό lockdown, αν ήμασταν, θα μπορούσες να πιθανολογήσεις ότι τα παιδιά θα παραμείνουν σπίτι τους… Αυτή τη στιγμή τα παιδιά ειδικά του γυμνασίου και του λυκείου και κλειστά να ήταν τα σχολεία θα κυκλοφορούσαν όπως κυκλοφορούν και η μεταδοτικότητα θα ήταν μεγαλύτερη».

Διευκρίνισε πως όπου χρειαστεί rapid test για τους μαθητές, αυτά θα γίνονται στις δημόσιες δομές και πρόσθεσε πως «είμαστε σε συνεννόηση και να αυξήσουμε τα σημεία που θα ανακοινώσουμε, αλλά να υπάρχει και προτεραιότητα στους μαθητές που θα κάνουν rapid».

Ο Υπουργός Υγείας απεφάνθη πως η διαχείριση των σχολείων είναι πετυχημένη: «Από το Σεπτέμβριο δεν κλείσαμε τα σχολεία, λειτούργησε ένα πρωτόκολλο, τη στιγμή που η επικρατούσα μετάλλαξη στη χώρα μας ήταν η μετάλλαξη Δέλτα, της οποίας η νοσηρότητα ήταν πολύ πιο ισχυρή από της Όμικρον, άρα η επιλογή από το Σεπτέμβριο ήταν ανοιχτά σχολεία. Με βάση το πρωτόκολλο που λειτούργησε η διασπορά ήταν μικρότερη απ’ ό,τι είχαμε εκτιμήσει. Η κυρίαρχη θέση στην επιτροπή ήταν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, ενώ υπήρξε πλήρης συμφωνία και για το πρωτόκολλο με κάποιες παρατηρήσεις. Η Όμικρον έχει μια ιδιαιτερότητα… Τα κρούσματα είναι πολύ ψηλά είναι κάτι το οποίο το περιμένουμε, στο βαθμό όμως που αυτά τα κρούσματα δεν μεταφέρονται σε πολύ παραπάνω πίεση στο ΕΣΥ, θεωρούμε ότι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με αυτή τη διαχειριστική προσέγγιση. Θα πιεστεί το ΕΣΥ; Ναι θα πιεστεί. Το βλέπουμε».

Βλέποντας και κάνοντας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This