Αλαλούμ με την αναρρωτική άδεια των εργαζομένων που νοσούν από Covid! Τώρα η πλατφόρμα δεν δέχεται τα rapid test

Γολγοθάς χωρίς τέλος για τους εργαζόμενους! Εκτός από την απαραίτητη γνωμάτευση γιατρού, τώρα η πλατφόρμα στο gov.gr αναγνωρίζει μόνο τα θετικά pcr test

Must Read

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία με την οποία έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες εργαζόμενοι που νοσούν από κορωνοϊό, την ώρα που η κυβέρνηση έχει αφήσει τη χώρα στο έλεος της πανδημίας.

Όπως έγινε γνωστό, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι από τον ΕΦΚΑ, δεν αρκεί να έχουν θετικό rapid ή pcr test, αλλά πλέον απαιτείται ιατρική βεβαίωση από συμβεβλημένο γιατρό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος υποστήριξε: «το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού» και πρόσθεσε:

«Για να πληρώσουμε οποιαδήποτε ασθένεια χρειαζόμαστε ιατρική γνωμάτευση. Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών» σημείωσε και εξήγησε ότι «ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες».

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν χρειάζεται ο γιατρός να εξετάσει δια ζώσης τον ασθενή, αλλά είναι στη δική του ευχέρεια το πώς θα κινηθεί: «Γιατρός που είναι συμβεβλημένος μέσω του πληροφοριακού συστήματος της ΗΔΙΚΑ τα μεταφέρει, τότε τα δέχεται και η εταιρία, τα δέχεται και ο ΕΦΚΑ. Το πώς θα εξετάσει ο γιατρός είναι στη δική του ευχέρεια» υποστήριξε  ο κ. Τσάπαλος.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται. Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος».

https://vimeo.com/663277352

Πρόβλημα στην πλατφόρμα με την εκτύπωση των rapid test

Την ίδια ώρα, παρατηρείται ένα χάος στην πλατφόρμα του gov.gr, καθώς παρά την ΚΥΑ που αναφέρει ότι οι εμβολιασμένοι που νοσούν χρειάζονται rapid test για να πάρουν άδεια και οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται PCR τεστ, το σύστημα δεν λειτουργεί και προκαλεί νέα αναστάτωση.

Με ανάρτησή του ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, επισημαίνει ότι η βεβαίωση θετικού τεστ δεν μπορεί να εκτυπωθεί αν δεν είναι PCR.

O ίδιος ανάρτησε screenshot από το πρόβλημα στην πλατφόρμα και ζητά να υπάρξει διασύνδεση της ΕΡΓΑΝΗ με τη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ για όσους εργαζόμενους έχουν εντοπιστεί θετικοί.

«Εκεί στο επιτελικό κράτος έχετε επαφή με τον πραγματικό κόσμο; Πολίτες που νοσούν διαμαρτύρονται ότι οι εργοδότες τους ζητούν βεβαίωση θετικού τεστ κ στις πλατφόρμες δεν μπορεί να εκτυπωθεί αν δεν είναι #PCRtest

Τροποποιήστε την πλατφόρμα ώστε να εξάγει βεβαίωση θετικού rapid σε έγγραφο ή να διαλειτουργεί η ΕΡΓΑΝΗ με την βάση δεδομενων του ΕΟΔΥ για τα θετικά #κρουσματα.

Το ψηφιακό κράτος πάλι πιάστηκε απροετοίμαστο στην πανδημία με το μπάχαλο να ταλαιπωρεί τους πολίτες» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This