Δραματικό μήνυμα της εντατικολόγου Χριστίνας Κυδώνα: «Μόνοι μαζί θα μείνουμε να παλέψουμε για τη ζωή»

«Είμαστε απελπισμένοι, βοηθήστε μας να τα καταφέρουμε να σας διασώσουμε!»

Must Read

Προ περίπου δύο μηνών, η γιατρός εντατικολόγος στη Δ’ Παθολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Χριστίνα Κυδώνα, είχε κάνει έκκληση για «μαξιλάρια για τους ασθενείς στις πτέρυγες covid». Σήμερα, μέσω ανάρτησης, έκανε μια διαφορετική έκκληση.

Κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο που εργάζεται και συνόδεψε την ανάρτησή της με μια ακτινογραφία ασθενούς.

«Ακούστε μας. Στα δικά μας χέρια θα έρθετε, μόνοι μαζί θα μείνουμε να παλέψουμε για τη ζωή. Κατεβείτε από το άλογο της παντοδυναμίας, κινδυνεύετε κι εσείς που είστε γεροί, όχι μόνο οι ευπαθείς ομάδες. Κατεβείτε, σημαίνει, προστατεύστε εσάς και τους γύρω σας και εμβολιαστείτε», γράφει χαρακτηριστικά.

Όσο για την ακτινογραφία που ανήρτησε; Εξηγεί: «Αυτή είναι η ακτινογραφία μιας ασθενούς, 60 ετών, που έπαιρνε μόνο ένα χάπι για τον θυρεοειδή. μπήκε με ανάγκες οξυγόνου στα 4lt και μέσα σε 4 μέρες έφτασε στα 90lt και διασωληνώθηκε.
Όταν μας ρωτάτε λοιπόν “τι έπαθε γιατρέ, αφού ήταν καλά”..
ε, αυτό έπαθε».

Η ανάρτηση της εντατικολόγου:

Κανένας τραυματίας δε συνηθίζει τις πληγές του, κάθε νέο τραύμα τον πονάει περισσότερο…
Υποδεχτήκαμε τη νέα χρονιά βαριά πληγωμένοι και βιώνουμε μια τραγωδία χωρίς τέλος. Ακούστε μας. Στα δικά μας χέρια θα έρθετε, μόνοι μαζί θα μείνουμε να παλέψουμε για τη ζωή. Κατεβείτε από το άλογο της παντοδυναμίας, κινδυνεύετε κι εσείς που είστε γεροί, όχι μόνο οι ευπαθείς ομάδες. Κατεβείτε, σημαίνει, προστατεύστε εσάς και τους γύρω σας και εμβολιαστείτε.
Παρέλαβα χθες μια πτέρυγα covid με 17 ασθενείς, όλοι ανεμβολίαστοι με μέσο όρο ηλικίας τα 61.7 έτη, οι 10 από αυτούς σε βαρύτατη κατάσταση με high flow και οι 3 διασωθέντες από τη Μονάδα, τραχειοστομημένοι με ανάγκες αυξημένης φροντίδας τύπου ΜΑΦ. Ξεκίνησε η γενική εφημερία και πέραν των εισαγωγών παραλαμβάναμε και τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα που συνταγογραφούν οι εξωτερικοί γιατροί, γιατί κι αυτά στο νοσοκομείο πρέπει να γίνουν, αφού δεν έχει στηθεί τίποτα σε επίπεδο πρωτοβάθμιας.
‘Εγιναν άλλες 20 εισαγωγές, με 17 ανεμβολίαστους ασθενείς και μέσο όρο ηλικίας τα 63.7 έτη. Η πτέρυγα έχει γεμίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρουμε να κάνουμε εξιτήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα το πρωί το Ιπποκράτειο εφημερεύει πάλι με την προσέλευση ασθενών να αυξάνεται γεωμετρικά. Είμαστε απελπισμένοι, βοηθήστε μας να τα καταφέρουμε να σας διασώσουμε!
Αυτή είναι η ακτινογραφία μιας ασθενούς, 60 ετών, που έπαιρνε μόνο ένα χάπι για τον θυρεοειδή. μπήκε με ανάγκες οξυγόνου στα 4lt και μέσα σε 4 μέρες έφτασε στα 90lt και διασωληνώθηκε.
Όταν μας ρωτάτε λοιπόν “τι έπαθε γιατρέ, αφού ήταν καλά”..
ε, αυτό έπαθε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This