Μίνα Γκάγκα: «Στα “σκαριά” mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά»

«Δεν υπάρχουν ελλείψεις στα self tests, χθες υπήρχαν σε φαρμακαποθήκες 2 εκατομμύρια»

Must Read

Μega εμβολιαστικό κέντρο για τον εμβολιασμό παιδιών σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Παράλληλα, κάλεσε τους παιδιάτρους να βοηθήσουν, με σκοπό να αυξηθεί το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η Μίνα Γκάγκα εκτίμησε ότι σε  2-3 εβδομάδες τα πράγματα θα είναι καλύτερα αλλά πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να κρατήσουμε τις μάσκες και όλα τα μέτρα προστασίας, και να σπεύσουμε να κάνουμε την τρίτη δόση» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι η τρίτη δόση προστατεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό από την μετάλλαξη Όμικρον.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, κάνοντας σαφές ότι αυτή παρατηρείται σε απλές κλίνες και όχι στις ΜΕΘ, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία από τις νέες εισαγωγές δεν υπάρχουν περιστατικά με την νέα μετάλλαξη. Επανάλαβε δε, ότι σχεδόν το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Self Test

Σε ό,τι αφορά στα self test, η κ. Γκάγκα είπε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, τονίζοντας ότι χθες υπήρχαν σε φαρμακαποθήκες 2 εκατομμύρια.

Εκτίμησε ότι με τα self test των παιδιών για να πάνε σχολείο, θα βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα, «πιθανότατα όμως η θετικότητα δεν θα είναι μεγαλύτερη». Ακόμη, σημείωσε ότι η θετικότητα είναι μεγάλη τις ημέρες των αργιών, καθώς οι περισσότεροι που κάνουν test έχουν συμπτώματα. «Έφτασε στο 20% και 24%, ενώ τις άλλες μέρες η θετικότητα είναι στο 10%, και πάλι υψηλή όμως», είπε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πενθήμερη καραντίνα, επισημαίνοντας ότι είναι μια διεθνής σύσταση, καθώς φαίνεται ότι ειδικά στο νέο στέλεχος τα συμπτώματα λήγουν σε δυο-τρεις μέρες. «Εννοείται ότι αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά και συνεχίζει να έχει συμπτώματα δεν πάει στη δουλειά του, για προστασία δική του και των συναδέλφων του» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This