Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Υπάρχει μία γενικότερη προχειρότητα στο άνοιγμα των σχολείων, με προβληματικές αποφάσεις»

«Δεν θα έπρεπε αυτές οι μάσκες να δίνονται δωρεάν στους μαθητές;»

Must Read

Στραμμένα στο άνοιγμα των σχολείων είναι τα βλέμματα όλων, αφού αύριο το πρωί θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι και οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει σε όλη την χώρα και καθημερινά πλέον τα κρούσματα φτάνουν σε πενταψήφιους αριθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Θεόδωρος Τσούχλος, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στη 01:30 το μεσημέρι, κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, με δεδομένο ότι καμία από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας δεν έγινε αποδεκτή από την Νίκη Κεραμέως.

«Από ότι φαίνεται, υπάρχει μια γενικότερη προχειρότητα, που ξεκινά από τα self test και φτάνει μέχρι τα υπόλοιπα ζητήματα, τα οποία θέσαμε στη πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με την υπουργό» τόνισε αρχικά ο κ. Τσούχλος, ενώ σε ερώτηση για την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των τεστ από τα σχολεία για όσους δεν προλάβουν να τα προμηθευτούν, συμπλήρωσε πως «αυτό δεν είναι και πολύ κατανοητό. Καταρχάς, ποιο σχολείο έχει απόθεμα των self test, ενώ ακόμη και αν υποθέσουμε πως υπάρχει, εάν ένα παιδί νοσεί θα πρέπει να φτάσει σε ένα σχολείο με 200 άλλους μαθητές και 30 εκπαιδευτικούς για να το διαπιστώσει. Αυτό δεν ενέχει αλήθεια τον κίνδυνο της διασποράς;».

«Διαψεύδουν ο Βατόπουλος και ο Γώγος»

«Έπειτα έχουμε αυτό το προβληματικό και επισφαλές ποσοστό του 50%+1. Ο κ. Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του όταν πρωτοεφαρμόστηκε το μέτρο τόνισε ότι αυτή η απόφαση ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Από την πλευρά της η κα. Κεραμέως σημείωσε ότι ήταν απόφαση ήταν της επιτροπής και την ίδια στιγμή τη διαψεύδουν οι λοιμωξιολόγοι Βατόπουλος και Γώγος αναφέροντας ότι επρόκειτο για ένα μέτρο εκπαιδευτικό» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Συμπληρώνει δε, ότι εξίσου αρνητική ήταν η στάση του υπουργείου και στα επόμενα ζητήματα που έθεσε η Ομοσπονδία όπως «η μέριμνα για την αναπλήρωση συναδέλφων που νοσούν ή θα νοσήσουν. Θα ήταν καλύτερο και προτιμότερο να έχουν προνοήσει γι’ αυτό προτού πάρουν την εξίσου προβληματική απόφαση να γίνονται τα self test εντός της σχολικής μονάδας. Και ποιος θα τα ελέγχει αυτά άραγε σε περίπτωση που ένα ποσοστό παιδιών αποδειχθεί θετικό στον κορωνοϊό;».

«Δεν θα έπρεπε αυτές οι μάσκες να δίνονται δωρεάν;»

Ο Θεόδωρος Τσούχλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των νέων προστατευτικών μασκών στα σχολεία διερωτώμενος αν θα έπρεπε να δοθούν δωρεάν στους μαθητές.

«Δεν θα πρέπει στα σχολεία να γίνεται χρήση της προστατευτικής μάσκας; Δεν θα έπρεπε αυτές οι μάσκες να δίνονται δωρεάν; Στη δική μας περίπτωση αυτό δεν ισχύει. Όποιος έχει χρήματα αγοράζει, όποιος δεν έχει δεν θα προμηθευτεί» τονίζει και συμπληρώνει: «Επιπλέον, ζητήσαμε να γίνονται δωρεάν rapid test – η κα. Λινού ζήτησε μοριακά που είναι πολύ πιο σίγουρα, σε εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης και την παρέμβαση του ΕΟΔΥ σε όποιο σχολείο απαιτείται. Διότι σκεφτείτε ότι ένας εκπαιδευτικός είναι υποχρεωμένος να μπαίνει σε τάξεις με 20-25 μαθητές και να έρχεται σε επαφή με 10-20 συναδέλφους. Ποιος θα τον προστατέψει σε αυτή τη περίπτωση, ειδικότερα αν ανήκει και σε ευπαθή ομάδα και άρα ο κίνδυνος νόσησης ανεβαίνει κατακόρυφα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έκανε σαφές ότι ζητήθηκε η αναβολή της τράπεζας θεμάτων, με δεδομένο ότι υπήρξε αναταραχή με παιδιά που νόσησαν και δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί κάτι μέχρι στιγμής.

Γραπτό αίτημα συνάντησης με την επιτροπή και τον ΕΟΔΥ

Την ίδια ώρα, με γραπτό αίτημα που κατέθεσε την Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, ζητά απ’ ευθείας συνάντηση με την Επιτροπή Επιδημιολόγων καθώς επίσης και με τον ΕΟΔΥ.

«Όλο αυτό το διάστημα, κοντά δύο χρόνια δεν είχαμε καμιά επικοινωνία ούτε με την Επιτροπή αλλά ούτε και με τον ΕΟΔΥ. Τώρα που κατάσταση έχει ξεφύγει, το ζητάμε επισήμως και εγγράφως και περιμένουμε την απάντηση» αναφέρει ο κ. Τσούχλος, καταλήγοντας ότι η συμμετοχή στην κινητοποίηση της ερχόμενης Δευτέρας είναι πια μονόδρομος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This