Βάνα Παπαευαγγέλου: «Θα αυξηθούν τα κρούσματα σε παιδιά … Θα κλείσουν τμήματα»

Αλλά κατά την καθηγήτρια… «δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει»!

Must Read

Τι να πει κανείς για τα όσα λέγονται από τους κυβερνητικούς επιστήμονες και μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων…

Λίγες ώρες πριν ακουστεί ξανά το κουδούνι στα σχολεία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία (μετά τη διακοπή των εορτών) και με τη μετάλλαξη Όμικρον να έχει σαρώσει, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Βάνα Παπαευαγγέλου, λέει μεν ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα στα παιδιά, θα κλείσουν πολλά τμήματα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί!

Διαβάστε ακόμα: Επιστροφή στα θρανία με ημίμετρα, self tests στο… πόδι και στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ!

«Αυτή την εβδομάδα περιμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, τα οποία στην πλειοψηφία τους έμειναν χωρίς τεστ τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Ωστόσο, ήταν κάτι που είχαμε δει και τον Σεπτέμβριο και δε θα πρέπει να μας ανησυχήσει … Λόγω της μεταδοτικότητας και της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να κλείσουν πολλά τμήματα σχολείων», είπε στον ΣΚΑΪ η κ.Παπαευαγγέλου…

Και επέμεινε στην κυβερνητική γραμμή ότι τα παιδιά θα είναι πιο ασφαλή μέσα στις μικρές τάξεις των 25-28 ατόμων… «Τα σχολεία τα κλείναμε το 2020 και την Άνοιξη του 2021 όταν θέλαμε να περιορίσουμε την κινητικότητα των γονιών και τη διασπορά στην κοινότητα. Τώρα έχουμε όλοι στο ευρύτερο οικογενειακό μας περιβάλλον κρούσματα και άρα δε θα ωφελήσει να κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι. Η διασπορά θα συνεχίσει έτσι κι αλλιώς, ενώ αντίθετα, με όπλο το testing μέσα στο σχολείο και το συμμάζεμα της κοινωνίας με τα ανοιχτά σχολεία, θα είναι προς όφελος της διασποράς στην κοινότητα».

Σε ότι αφορά το περιβόητο πρωτόκολλο του 50%+1, η καθηγήτρια ανέφερε: «Εμάς δε μας ενδιαφέρει το 50%+1. Με τόσο μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, δε θα μου δημιουργήσει έκπληξη αν δω τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες να έχουμε αυξημένο αριθμό τάξεων που είναι κλειστά. Περιμένουμε να το δούμε».

Για τη μετάλλαξη Όμικρον, εξήγησε ότι είναι ήπια συμπτωματική ή ασυμπτωματική σε όλους κι όχι μόνο στα παιδιά: «Τα self test είναι ένα όπλο να διαγνωστούν πρώιμα τα ασυμπτωματικά παιδιά. Από την προηγούμενη εβδομάδα μετακινήθηκαν τα νέα κρούσματα από την ηλικία των 18-34 ετών στους μεγαλύτερους, πράγμα που είναι κάπως ανησυχητικό. Έχουμε βέβαια πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, οπότε πιστεύουμε ότι θα περάσουν την Όμικρον πολύ ήπια οι ενήλικες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This