Αντιδράσεις για τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο: «Κλείνουν το νοσοκομείο εν μέσω κορύφωσης»

Κάθετα αντίθετος και ο δήμαρχος Παλλήνης Γέρακα

Must Read

Εύλογες ανησυχίες και οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί η ακατανόητη απόφαση του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη με την οποία το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, την ώρα που η πανδημία επελαύνει χωρίς αντιστάσεις και τα δημόσια σχολεία ανοίγουν σήμερα χωρίς ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Οσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προβάλλοντας μια εικόνα πλήρους σύγχυσης αλλά και άγνοιας για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Πού θα απευθύνονται από σήμερα όσοι γονείς θέλουν περίθαλψη για τα παιδιά τους στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης; Απαντήσεις για την ώρα δεν υπάρχουν.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ένα από τα τρία, μόνο, δημόσια Νοσοκομεία Παίδων, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό παιδιών όχι μόνο από την Αττική αλλά και από όμορους νομούς, ενώ εδώ και έναν χρόνο συμμετέχει ενεργά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα (παιδιών και ενηλίκων) με τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στο νοσοκομείο και ένα στο Σισμανόγλειο, με ταυτόχρονη απρόσκοπτη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, της Κλινικής Covid-19 και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Διαμαρτυρία εργαζομένων

Γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Δευτέρας, με τον πρόεδρο των εργαζομένων να καταγγέλλει ότι μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει γραπτές οδηγίες, παρά μόνο προφορικές. Μάλιστα όπως αναφέρει, υπήρχε απόφαση για να τεθούν από σήμερα οι αλλαγές, ωστόσο τελικά έλαβαν οδηγία να συνεχίσουν τις εφημερίες μέχρι την Τρίτη.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε στο OPEN ότι έλαβαν εντολή την Παρασκευή για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου: «Κλείνει δηλαδή το νοσοκομείο και μέχρι νεοτέρας θα δουλεύουν τα ιατρεία για τα υπόλοιπα ραντεβού. Αυτό ξέραμε μέχρι σήμερα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή να λειτουργήσει κανονικά το νοσοκομείο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Δεν έχουμε καμία γραπτή ειδοποίηση παρά μόνο προφορικές εντολές».

«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς»

Την ίδια ώρα η διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου κα. Σταυρούλα Κοσταρίδου αναφέρει ότι ο λόγος που «κόβονται» οι εφημερίες είναι ότι υπάρχει ανάγκη για επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές, ωστόσο αντί να τις δημιουργήσουν αναλογικά σε όλα τα νοσοκομεία, αποφάσισαν να μετατρέψουν σε εμβολιαστικό κέντρο το Παίδων.

«Το νοσοκομείο εφημερεύει Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή σε 24ωρη βάση και κάθε μέρα μέχρι το μεσημέρι και αυτό γνωρίζουν όλες οι οικογένειες που εξυπηρετούνται από αυτό το νοσοκομείο. Εμείς δεν μπορούμε να αρνηθούμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς. Επίσης δεν έχει συζητηθεί με το ιατρικό προσωπικό για εμβολιασμό των παιδιών, δεν υπήρχε καμία συνεννόηση», σημείωσε και πρόσθεσε: «Προέκυψε ανάγκη για 10 εμβολιαστικές γραμμές επιπλέον, όσων ήδη λειτουργούν, γιατί ήδη εμβολιάζουμε παιδιά με 4 εμβολιαστικές γραμμές και αντί να τις κατανείμουν εξίσου σε όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία, κάποιος σκέφτηκε να σταματήσει τις εφημερίες του νοσοκομείου για να τις βάλουν και τις 10 εδώ» ανέφερε για το νοσοκομείο που εξυπηρετεί καθημερινά 300 παιδιά και τόνισε:

«Αγωνιζόμαστε για αν είναι η Πεντέλη το τρίτο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής. Αυτό το νοσοκομείο εξυπηρετεί ανατολική Αττική, Λαυρεωτική, Εύβοια και άλλες περιοχές για τους κατοίκους των οποίων είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν στα Παίδων του κέντρου της Αθήνας. Εμείς θέλουμε αυτό το νοσοκομείο να είναι και να παραμείνει ανοιχτό. Μακριά από εμάς δοκιμές του τύπου “μήπως πάει και για κέντρο υγείας”. Μπορούμε να απορροφήσουμε και άλλες εμβολιαστικές γραμμές. Αλλά αυτές οι 10 που πρέπει να δημιουργηθούν πρέπει να μοιραστούν» τόνισε.

Μάλιστα όπως σχολιάζει η ίδια, είναι τραγικό να κλείνουν το νοσοκομείο σε αυτή την φάση της πανδημίας: «Είναι τραγικό να κλείνει ένα νοσοκομείο εν μέσω κορύφωσης πανδημικού κύματος, τη στιγμή μάλιστα που πλήττονται και τα παιδιά».

Δήμαρχος Παλλήνης Γέρακα: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι και δεν έχουμε πειστεί και για τον λόγο»

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε και ο δήμαρχος Παλλήνης Γέρακα, Θανάσης Ζούτσος ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι και δεν έχουμε πειστεί και για τον λόγο» τόνισε και εξήγησε ότι ο δήμος πρότεινε να μετατραπούν τα δημοτικά ιατρεία σε εμβολιαστικά κέντρα: «Μέχρι σήμερα δεν μας έχουν απαντήσει και αντί αυτού βλέπουμε να θέλουν να κλείσουν το νοσοκομείο αυτό» σημείωσε ο δήμαρχος.

Αντιδράσεις και από τα κόμματα

«Ποιος ο λόγος μετατροπής του νοσοκομείου αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο με αναστολή λειτουργίας του;» διερωτάται το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος παρατηρεί: « Μετατροπή της Τριτοβάθμιας σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μόνο η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα μπορούσε να σκεφτεί εν μέσω πανδημίας, με άνοιγμα των σχολείων και με τις υπερπλήρεις σχολικές αίθουσες των 25 μαθητών να μετατρέπονται σε υγειονομική βόμβα, ενώ το απαράδεκτο μέτρο του 50%+1 διατηρείται σε ισχύ, όταν η μετάλλαξη Ομικρον επελαύνει σε μικρούς και μεγάλους».

Σε κοινό μήκος ο Ανδρέας Πουλάς, τομεάρχης Υγείας από το ΚΙΝ.ΑΛ, υπογραμμίζει: «Τα σχολεία ανοίγουν και η κυβέρνηση κλείνει το Παίδων Πεντέλης. Χωρίς λογική και διαβούλευση, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει το ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Η κίνηση αυτή δείχνει για άλλη μία φορά πόσο πρόχειρα και αποσπασματικά λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις, ενώ αφήνει υγειονομικά ακάλυπτη μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Αττικής, επιβαρύνοντας ταυτόχρονα τα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία».

(Φωτογραφία: Αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This