Κακοκαιρία Διομήδης: Ξεκίνησε η επέλαση – Πτώσεις δέντρων και κλειστά σχολεία

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα προβλήματα

Must Read

Η κακοκαιρία Διομήδης επηρεάζει σήμερα, ουσιαστικά για δεύτερη ημέρα, τη χώρα μας, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα. Ξεκίνησε από χθες το βράδυ, Δευτέρα 10/11, η επέλαση του συγκεκριμένου καιρικού φαινομένου με χιόνια, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ήδη καταγράφονται και τα πρώτα προβλήματα στο οδικό δίκτυο ενώ σε περιοχές της Μαγνησίας δεν υπάρχει και ηλεκτροδότηση.

Από τη μία τα… χιόνια, από την άλλη προβλήματα!

Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές στο Μέτσοβο, την Κόνιτσα και το Ζαγόρι, καθώς από τη νύχτα, σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις στον νομό Ιωαννίνων. Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός, με 19 μηχανήματα να κινούνται σε όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο, προκειμένου να ρίξουν αλάτι αλλά και να ανοίξουν τους δρόμους. Το κρύο είναι τσουχτερό, με τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Οι οδηγοί συνιστάται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μάχη με την κακοκαιρία δίνει ο δήμος Φαρσάλων

Πολυμέτωπη μάχη με την κακοκαιρία δίνει τις τελευταίες ώρες ο δήμος Φαρσάλων ο οποίος πλήττεται από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Συνολικά πάνω από 15 μηχανήματα του δήμου αλλά και ιδιωτών επιχειρούν σε πλήθος σημείων όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση.

Αναλυτικότερα, επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα στα χωριά Χαλκιάδες, Ζωοδόχο Πηγή, Βαμβακού, Ρευματιά, Ευϋδριο, Υπέρεια, Σταυρός, Πολυνέρι κι Ανωχώρι. Επίσης μηχανήματα επιχειρούν στους οδικούς άξονες Βόλου και Λάρισας (από το ύψος των Χαλκιάδων μέχρι και τη διασταύρωση για Βαμβακού) καθώς και τρία μηχανήματα ανατολικά και δυτικά της πόλης των Φαρσάλων.

Σοβαρότερη είναι η κατάσταση στα εξής σημεία από τα οποία θα πρέπει οι πολίτες να αποφύγουν τη διέλευση: Στο δρόμο προς Ανωχώρι και Κατωχώρι, στην οδό Βόλου, στον οδικό άξονα από Βαμβακιού και Ρευματιά προς Αμπελιά και στο δρόμο Φαρσάλων – Λάρισας.

Κλείνουν σήμερα νωρίτερα τα σχολεία

Με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου, θα ολοκληρώσουν νωρίτερα το ωράριο λειτουργίας τους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την επαρχία.

Απίστευτες εικόνες στον Αγιόκαμπο

Απίστευτες εικόνες καταγράφει στα παράλια του δήμου Αγιάς, καθώς  ο αφρός της θάλασσας έχε αποκλείσει τον κεντρικό δρόμο!

20 πόντοι χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων!

Έντονη χιονόπτωση επικρατεί στα ορεινά των Τρικάλων. Σε ορισμένα σημεία το ύψος του χιονιού φτάνει και ξεπερνάει τους 20 πόντους, ενώ τα φαινόμενα συνεχίζονται με ιδιαίτερη ένταση! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων στα ορεινά των Τρικάλων το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει τους 50 πόντους μέσα στο επόμενο 24ωρο. 

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Μαγνησία

Δύσκολη μέρα ξημέρωσε και για τη Μαγνησία με τον «Διομήδη» να αφήνει χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές τόσο στον Βόλο όσο και στον υπόλοιπο νομό. Εξαιτίας πτώσεων δέντρων υπήρξαν διακοπές ρεύματος και στο κέντρο του Βόλου, όπως στην οδό Κουμουνδούρου με Εθνικής Αντιστάσεως. Η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο, έκοψε το πεσμένο δέντρο και γίνεται αυτή τη στιγμή προσπάθεια να επανέλθει το ρεύμα.

Βλάβες σημειώνονται σε Κεραμίδι, Δράκεια, Πορταριά, Μελισσιάτικα, με τις περιοχές να μην έχουν ηλεκτροδότηση, ενώ υπάρχουν βλάβες και σε κεραίες στο Πλασίδι, στο Πήλιο. Υπάρχουν πολλές κλήσεις στην Πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων, ενώ συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ κατευθύνεται στο κτήριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, προκειμένου να αποκαταστήσει τη ζημιά, εξαιτίας της οποίας μέρος του κτηρίου έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Δυτική Ελλάδα: Που υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες στα παρακάτω σημεία:

*Στην εθνική οδό Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.
*Στην εθνική οδό Καλαβρύτων – Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας
*Στην εθνική οδό Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης
*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου
*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Λουσών
*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου
*Στην επαρχιακή οδό Ελαιώνα – Καλαβρύτων, μέσω των τοπικών κοινοτήτων, Μαμουσίας, Δουμένων και Ζαχλωρούς

Διαβάστε ακόμα:

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση θερμοκρασίας

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This