Συναγερμός για την «έκρηξη» στις νοσηλείες παιδιών στα νοσοκομεία της χώρας

Η long Covid ενδέχεται να παρουσιάσει «έξαρση» και σε παιδιά

Must Read

Με την παραλλαγή Όμικρον να μην αφήνει σε ησυχία τα νοσοκομεία της επικράτειας που πιέζονται από τις εκατοντάδες νέες εισαγωγές ασθενών καθημερινώς, και εν μέσω των… αναταραχών στο νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης, έρχονται, τώρα, οι ειδικοί να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως «εκρηκτική» αύξηση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα και οι νέες εισαγωγές παιδιών.

Σήμερα, μάλιστα, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ένα 14χρονο αγοράκι ΑμεΑ στη Φθιώτιδα, το οποίο και αποτελεί το πέμπτο ανήλικο θύμα της φονικής νόσου στην Ελλάδα, από το ξέσπασμα της πανδημίας. Αυτό, μάλιστα, είναι το δεύτερο 14χρονο παιδί που χάνει τη ζωή του από επιπλοκές της Covid-19 στη Φθιώτιδα το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς, στις αρχές Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή ένα συνομήλικό του κορίτσι, το οποίο επίσης δεν είχε εμβολιαστεί.

Το άτυχο κορίτσι νοσούσε σχεδόν για μία εβδομάδα και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ήταν «υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον». Ωστόσο, κάποια στιγμή παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και, παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, δυστυχώς κατέληξε.

Να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους προτρέπουν τους γονείς οι ειδικοί

Με τα περιστατικά μικρών παιδιών που οδηγούνται στο νοσοκομείο από επιπλοκές της πανδημίας να αυξάνουν διαρκώς μέρα με τη μέρα, οι ειδικοί παροτρύνουν τους γονείς που ακόμα δεν έχουν πειστεί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους, να το πράξουν άμεσα. Παρά το γεγονός, άλλωστε, ότι τα περισσότερα παίρνουν εξιτήριο μετά από λίγα 24ωρα, υπάρχουν και περιπτώσεις, όπως οι προαναφερθείσες, όπου η υγεία τους επιδεινώνεται σημαντικά.

Σύμφωνα δε με την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, αν και στα παιδιά εμφανίζεται σπάνια το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) που σχετίζεται με τη λοίμωξη Covid-19, εκείνο που απασχολεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, είναι η παραμονή των συμπτωμάτων για πολλές εβδομάδες μετά από νόσηση (long Covid).

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This