Είναι δυνατόν να ζητούν από τους σεισμόπληκτους να πληρώσουν ρεύμα για τους οικίσκους;

Ανησυχία στο Αρκαλοχώρι παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο Δήμος θα καλύψει όλα τα έξοδα

Must Read

Στην Ελλάς του 2022 όλα είναι πιθανά καθώς η αναλγησία και η ανοργανωσιά του κράτους δεν έχουν τελειωμό. Οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι ζουν ακόμα σε οικίσκους μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, έλαβαν ένα έγγραφο με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζητείται να πληρώσουν τις δαπάνες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας!

Στους κατοίκους των οικίσκων ζητήθηκε να υπογράψουν (ως την Τρίτη 18 Ιανουαρίου) ένα έγγραφο με τους «όρους διαμονής των πληγέντων στους οικίσκους», στο άρθρο 9 του οποίου αναγράφεται το εξής, όπως το μετέφερε το cretapost.gr:

«Οι δαπάνες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του οικίσκου, βαρύνουν τον παραχωρησιούχο και θα πρέπει να καταβάλλονται άμεσα έπειτα από την γνωστοποίηση της οφειλής. Επισημαίνεται ότι η καταμέτρηση των καταναλώσεων του οικίσκου θα γίνεται από προσωπικό του Δήμου έπειτα από την τοποθέτηση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και οι σχετικές χρεώσεις, βάσει αντίστοιχων εγκεκριμένων τιμολογίων».

Η αντίδραση του Δήμου Μίνωα-Πεδιάδας

Από την πλευρά του και μόλις ενημερώθηκε για το έγγραφο, ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης διαβεβαίωσε ότι είναι μία… τυπική κρατική διαδικασία (σ.σ. που θα μπορούσε να λείπει ωστόσο…) και τόνισε ότι ο Δήμος έχει αναλάβει το βάρος της πληρωμής των υποχρεώσεων και της κάλυψης των εξόδων των οικίσκων.

Βέβαια, τα όσα πρόσθεσε ο κ.Φραγκάκης εύλογα προκάλεσαν έντονη ανησυχία στους σεισμόπληκτους: «Μόνο αν μας υποχρεώσει η Πολιτεία να βάλουμε ρολόγια στους οικίσκους θα το κάνουμε. Προς το παρόν (σ.σ. προς το μέλλον όμως;) δεν είναι –και το τονίζω δεν είναι- στην πρόθεση του Δήμου να μετακυλίσει το κόστος στους κατοίκους των οικίσκων ούτε στην παροχή ρεύματος, ούτε στο νερό, ούτε στην αποχέτευση. Όλα επιβαρύνουν τον Δήμο».

Τα ερωτήματα είναι, τι θα γίνει αν το κράτος υποχρεώσει τον Δήμο να βάλει ρολόγια; Τι θα γίνει όταν κάποια στιγμή ο Δήμος δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει τα έξοδα;

Δεν καθησυχάστηκαν οι σεισμόπληκτοι

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους πληγέντες, οι οποίοι έχοντας χάσει σπίτια και περιουσίες βλέπουν πως δεν λύνεται κανένα από τα προβλήματα που έχουν, παρά μόνο δημιουργούνται κι άλλα. Και συνεχώς ακούνε ένα «θα».

Ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μίνωα-Πεδιάδας είπε ότι ναι μεν, οι διαβεβαιώσεις του Δήμου είναι θετικές, αλλά εκφράζουν την απορία για το τι θα γίνει όταν πια και ο Δήμος φτάσει στα οικονομικά όριά του.

Μένεα πνέουν και κατά της Πολιτείας, η οποία αντί να παρέχει δωρεάν στους πληγέντες βασικά αγαθά και κοινωνικές παροχές, τους ζητά να επιβαρυνθούν επιπλέον και να πληρώσουν. Εν μέσω του χειμώνα και των τεράστιων ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This