Νέα self test από αύριο στους μαθητές

Τι γίνεται με τα κρούσματα στα σχολεία

Must Read

Από αύριο, Τετάρτη 19/1 ξεκινά και πάλι η διανομή των νέων self test από τα φαρμακεία για τους μαθητές ώστε να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο πριν την άφιξή τους στις σχολικές μονάδες.

Παράλληλα, σύμφωνα και με όσα ανέφερε νωρίτερα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ενημέρωσε ότι σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας υπεύθυνος covid στον οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι γονείς για να λύνεται κάθε τους απορία.

Μακρή: «Τα παιδιά είναι προστατευμένα στο σχολικό περιβάλλον»

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 8.728 θετικά self test από τους νέους ελέγχους που διενεργήθηκαν στα σχολεία. «Τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται» δήλωσε η κ. Μακρή, τονίζοντας πως είναι εν δυνάμει κρούσματα και θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν. Η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε μαθητές στα σχολεία, μόνο το 30% οφείλεται στη σχολική δραστηριότητα.

Δεν είναι λίγες οι «φωνές» ειδικών που ακόμα και σήμερα κατά τη δεύτερη εβδομάδα ανοίγματος των σχολείων επιμένουν ότι οι σχολικές μονάδες θα έπρεπε να ανοίξουν με καθυστέρηση αλλά και με πιο αυστηρά πρωτόκολλα. Ωστόσο, η Ζέττα Μακρή επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα μέσα στο σχολικό περιβάλλον γιατί ελέγχονται, ενώ σημείωσε πως τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται κι αυτό οφείλεται στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας.

Αναφορικά με την άδεια ειδικού σκοπού προανήγγειλε πως εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις, λέγοντας ότι «αναζητείται η χρυσή τομή», ώστε οι γονείς που την έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν, αλλά και «να μη γίνει κατάχρηση».

Διαβάστε ακόμα:

Ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών: Έρχονται νέοι περιορισμοί;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This