Βιασμός 24χρονης: Συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στο Σύνταγμα την Παρασκευή, με σύνθημα «Αδελφή μου, εγώ σε πιστεύω»

«Ενάντια στην συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών στην Θεσσαλονίκη»

Must Read

Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα από γνωστά πλουσιόπαιδα στη Θεσσαλονίκη και μπροστά στον πιθανό κίνδυνο να υπάρξει οποιουδήποτε είδους συγκάλυψη, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στέκονται στο πλευρό της κοπέλας που βρήκε την δύναμη να μιλήσει, μέσω συγκέντρωσης και πορείας συμπαράστασης, την Παρασκευή 21/1, στο Σύνταγμα.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης θα είναι το «Ενάντια σε πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο, αδελφή μου εγώ σε πιστεύω», μια φράση η οποία συνοψίζει επακριβώς την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, που έχει οδηγήσει σε δεκάδες γυναικοκτονίες, βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις ή/και παρενοχλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, κι όλα αυτά εν καιρώ πανδημίας.

Χθες Δευτέρα, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, σε απόσταση λίγων μέτρων από το «Αχίλλειον», που εμπλέκεται στην υπόθεση του βιασμού. Με συνθήματα, όπως, «κάτω τα χέρια από τις γυναίκες» και «ξεφτίλες βιαστές στις φυλακές», οι Θεσσαλονικείς έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Μία γυναίκα που συμμετείχε στη συγκέντρωση, ανέφερε πως «ερχόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε, γιατί φοβόμαστε να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο, φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε τελικά ποιος είναι δίπλα μας. Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχουν μέτρα σε σχέση με τον βιασμό, έτσι ώστε να μας προστατεύουν για να πάμε να μιλήσουμε». Και πρόσθεσε πως «η 24χρονη έχει μιλήσει ανοιχτά για τον βιασμό της εδώ και δύο ημέρες και ακόμη αναρωτιούνται γιατί πήγε και μίλησε. Αν είναι δυνατόν, πού ζούμε, στο μεσαίωνα;».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This