Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Στο έλεος του χιονιά η χώρα – Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω του χιονιά - ΕΛ.ΑΣ σε κατοίκους βορείων προαστίων: «Μείνετε σπίτι σας»

Must Read

Ένας «ιστορικός» -για πολλούς- χιονιάς επελαύνει σε όλη την επικράτεια. Οι έντονες χιονοπτώσεις δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστες ακόμα και περιοχές που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα! Στα «λευκά» ντύνεται σιγά σιγά και το κέντρο της Αθήνας, ενώ οι κάτοικοι των βορείων προαστίων από νωρίς το πρωί αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.

Εικόνες από τον Διόνυσο Αττικής

Μάλιστα, οδηγίες στους κατοίκους της Αττικής και ειδικά σε όσους διαμένουν στα βόρεια προάστια να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. 

Εικόνες από Ιπποκράτειο Πολιτεία

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Σε πολλά τμήματα του Λεκανοπεδίου, ειδικά στα βόρεια προάστια, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί ή διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ από νωρίς χιονίζει τόσο στο κέντρο όσο και σε ορισμένες περιοχές της Νότιας Αθήνας.

Νωρίς το πρωί η χιονόπτωση έπιασε εξαπίνης πολλούς οδηγούς στην Εθνική Οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματα τους, αφού δεν είχαν μαζί αλυσίδες ή δεν μπορούσαν να τις βάλουν. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου, λεωφόρου Διονύσου και Καισαριανής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Ειδικότερα:

– Στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό

– Στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη

– Στην ανώνυμη οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Καλοπούλας, προς Υμηττό

Υπενθυμίζεται, ότι έχει διακοπεί από νωρίς το πρωί και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

Επίσης, στις 11:00 π.μ. διακόπηκε η κυκλοφορία και σε :

1) Στη Λ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας στο Νέο Φαράγγι έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα

2) Στην οδό Τατοϊου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά και στα δύο ρεύματα

#) Σε Άγιο Μερκολύριο και Ιπποκράτειο Πολιτεία

Κλειστή η Εθνική στον κόμβο Καλυφτάκη

Περίπου στις 8.30 το πρωί έκλεισε η Εθνική Οδός, από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη στην Κηφισιά και η κυκλοφορία διεξάγεται παραπλεύρως. Η απαγόρευση της Τροχαίας αφορά μεν τα φορτηγά, αλλά και για τα ΙΧ επιτρέπεται μόνο η κίνηση αν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα «άσπρα» και το κέντρο της Αθήνας

Όλη η χώρα είναι στο έλεος του χιονιά, με την πλατεία Συντάγματος να μην εξαιρείται από τις χιονονιφάδες και τις πολικές θερμοκρασίες.

Ο χιονιάς «χτύπησε» και την Κρήτη!

Στο έλεος του χιονιά και οι σεισμόπληκτοι στην Κρήτη, όπου 200 οικογένειες κάνουν αγώνα δρόμου για να ζεσταθούν, καθώς βρέθηκαν περικυκλωμένες από το χιόνι και χωρίς σόμπες στους οικίσκους του καταυλισμού.


 
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι καθώς περισσότεροι από 600 άνθρωποι που ζουν στους οικίσκους μετά τον σεισμό έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα, χωρίς μάλιστα να έχει προβλεφθεί ικανοποιητική λύση για τη θέρμανσή τους.

Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω του χιονιά

Προβλήματα και στα μέσα μεταφοράς προκαλεί η σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει την Αττική από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με την κακοκαιρία «Ελπίδα» να δείχνει κυριολεκτικά τα «δόντια» της.

Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωνε αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, στον Προαστιακό σιδηρόδρομο. Επιπλέον, το Τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας.

Αλλαγές και στα δρομολόγια του Προαστιακού ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας που σφυροκοπά τη χώρα. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω των καιρικών φαινομένων αναστέλλονται μεταξύ άλλων για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Κάντζα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Ακυρώνονται για σήμερα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1546,1551,1554,1559 στο τμήμα AΘHNA – XAΛKIΔA και τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 2230, 2231, 2238, 2239, 2246, 2247 στο τμήμα AEPOΔPOMIO – A. ΛIOΣIA».

«Ρολά» στο Δημόσιο λόγω της κακοκαιρίας 

Με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, κλήθηκαν οι επικεφαλής εκάστης δημόσιας υπηρεσίας για την αποδέσμευση του προσωπικού τους από τις 12.00 μ.μ. νωρίτερα το μεσημέρι της.

Έκλεισε λόγω του χιονιά και η Βουλή

Ακυρώνονται όλες οι σημερινές εργασίες της Βουλής (Ολομέλεια, Επιτροπές, Επίκαιρες ερωτήσεις) λόγω καιρικών συνθηκών. Για αύριο θα υπάρξει απόφαση το απόγευμα. Λόγω καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Διαβάστε ακόμα:

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς»: Σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική – Κλείνουν δρόμοι στα βόρεια προάστια

Στα «λευκά» Σποράδες και Πήλιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This