Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Άφαντος στο χάος ο Μητσοτάκης αλλά σήμερα θα πει… συγγνώμη;

Παρέμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο - Πού θα πέσουν οι ευθύνες

Must Read

Μετά από δύο ολόκληρες ημέρες «εξαφάνισης» του… πρωθυπουργού, μετά τον απίστευτο Γολγοθά που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν εγκλωβισμένοι πολίτες στον δρόμο ή νοικοκυριά στα σπίτια τους που δεν έχουν ρεύμα, σήμερα αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ασχοληθεί και με τα θέματα των κοινών… θνητών!

Σήμερα, στις 11 στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται ο πρωθυπουργός να απευθυνθεί στα όσα διαδραματίστηκαν εν μέσω κακοκαιρίας αλλά και στην ταλαιπωρία που βίωσαν οι πολίτες είτε στον δρόμο είτε και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Οι διαρροές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετεροχρονισμένα… θα μιλήσει για τα προβλήματα που δημιούργησε ο χιονιάς αλλά θα αναφερθεί και στο πώς διαχειρίστηκε ο κρατικός μηχανισμός τα προβλήματα. Το ερώτημα είναι ένα. Θα αποδοθούν σήμερα -επιτέλους- ευθύνες; Διότι ακόμα και να πει συγγνώμη ο πρωθυπουργός, ακόμα και να αναγνωρίσει τα λάθη της κυβέρνησης, ο κόσμος που ταλαιπωρήθηκε και συνεχίζει να βιώνει τον απόλυτο Γολγοθά θα «ικανοποιηθεί» με μία ετεροχρονισμένη «συγγνώμη»; «Πληρώνεται» τέτοια ταλαιπωρία;

«Φεύγει» ο Στυλιανίδης;

Βασικό ζήτημα είναι τι θα γίνει με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. 6 μήνες μετά την ίδρυσή του θα παραμένει ως έχει; Θα αντικατασταθεί ο Χρήστος Στυλιανίδης; Ή μία τέτοια κίνηση θα αποτελέσει την «επισφράγιση» μίας αποτυχημένης πολιτικής;

Σε δύσκολη θέση ο Πατούλης

Στο «μάτι του κυκλώνα» εκτός από τον Χρήστο Στυλιανίδη, είναι ο Γιώργος Πατούλης. Ο περιφερειάρχης Αττικής θα πρέπει να «απολογηθεί» γιατί εκτός από την Αττική Οδό, και άλλοι κεντρικοί οδικοί άξονες αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία. Και όλα αυτά την ώρα που ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι οι υπηρεσίες είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν τον χιονιά και θα κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς! Ωστόσο, Κατεχάκη, Μεσογείων, Μαραθώνος, Συγγρού έκλεισαν με τις πρώτες νιφάδες.

Όπως παρατηρούν, ωστόσο, γαλάζιοι βουλευτές, ο κ. Πατούλης συνιστά εύκολο στόχο, αν συνυπολογίσει κανείς ότι και πριν την έλευση της «Ελπίδας» ήδη κυκλοφορούσε στο ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο ότι η ΝΔ αναζητεί νέο πρόσωπο για να στηρίξει για την κούρσα της Περιφέρειας Αττικής το 2023.

Διαβάστε ακόμα:

«Χιονοθύελλα» ταλαιπωρίας: Και σήμερα ακινητοποιημένα οχήματα στην Αττική Οδό!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This