Τι θα εξετάσουν στα όργανα της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε ξαφνικά στην Πάτρα – Τρία αδέρφια «έσβησαν» μέσα σε 3 χρόνια

Συγκλονίζει το δράμα της οικογένειας του ποδοσφαιριστή - Τι αναφέρει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου

Must Read

«Πάγωσε» η τοπική κοινωνία της Πάτρας στο άκουσμα της τραγικής είδησης ότι η οικογένεια του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή Μάνου Δασκαλάκη έχασε ξαφνικά και το τρίτο της αγγελούδι, την 9χρονη Τζωρτζίνα. 

Η μοίρα έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο στον ποδοσφαιριστή και τη σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου που μέσα σε μόλις τρία χρόνια, έχασαν αιφνίδια και τα τρία κοριτσάκια τους. 

Το 2019 η οικογένεια δέχτηκε το πρώτο χτύπημα όταν η 3,5 ετών κόρη τους Μαλένα έχασε τη ζωή της ενώ έδινε μάχη με τη λευχαιμία. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο, η οικογένεια ντύθηκε στα μαύρα όταν η 6 μηνών κόρη τους Ίριδα πέθανε ξαφνικά στον ύπνο της, ενώ πριν προλάβουν να σταθούν καλά καλά στα πόδια τους μετά από τις δύο τραγικές απώλειες, η μεγάλη του κόρη Τζωρτζίνα έσβησε από ανακοπή. 

Τον Απρίλιο του 2021 η 8χρονη τότε Τζωρτζίνα Γεωργία νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όταν ξαφνικά υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν καρδιοαναπνευστικά και αφού νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κατάφερε να βγει νικήτρια και να επιστρέψει στο σπίτι της. Η μητέρα της τότε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε εκφράσει ευχαριστίες στους γιατρούς αλλά και σε όσους συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια. 

Ο ξαφνικός χαμός και των τριών παιδιών της οικογένειας συγκλόνισε τους γιατρούς και ταυτόχρονα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα. Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης ο οποίος είχε καταφέρει να επαναφέρει την 9χρονη Τζωρτζίνα μερικούς μήνες πριν, αποκάλυψε μιλώντας στο thebest.gr ότι οι πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν έδειξαν κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

«Είναι τρία αιφνίδια συμβάντα σε τρία παιδιά» δήλωσε προβληματισμένος και πρόσθεσε ότι τα όργανα της 9χρονης θα σταλθούν σε εξειδικευμένο κέντρο για την ανακάλυψη γονιδιακών συνδρομών: «Είναι στις σκέψεις, μια ιδέα που ήρθε από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, να σταλούν κάποια όργανα του 9χρονου παιδιού που χάσαμε τόσο ξαφνικά σε εξειδικευμένο κέντρο για την ανακάλυψη γονιδιακών συνδρομών ώστε να δούμε αν έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια περίπτωση. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να πούμε κάτι για αυτό. Είναι προσπάθεια που θα συντονίσει η ιατροδικαστής κ. Τσιόλα που θα κάνει και τη νεκροτομή. Είναι όμως νωρίς να πούμε το ο,τιδήποτε. Μιλάμε ακόμη για μια προσπάθεια» δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Συλλυπητήρια από τον δήμαρχο Πατρέων

Την ίδια στιγμή, τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια εξέφρασε και ο Δήμαρχος Πατρέων: «Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον τραγικό και άδικο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που βύθισε στο πένθος τους γονείς της Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνο Δασκαλάκη για μια ακόμη φορά μέσα σε τρία χρόνια και συγκλόνισε την κοινωνία της πόλης μας. Ο Δήμαρχος συλλυπείται από καρδιάς τους γονείς του παιδιού και τους οικείους του» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This