Διανύουμε το… τελευταίο μίλι, αλλά οι θάνατοι αυξάνονται!

Ποιοι κινδυνεύουν από την Όμικρον;

Must Read

Στο έλεος της πανδημίας η χώρα με τους νεκρούς να έχουν αγγίξει συνολικά τους 23.500. Καθημερινά θρηνούμε δεκάδες συνανθρώπους μας, και η κυβέρνηση ακόμα προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς. Σε λίγες μόλις ημέρες, στις 26 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 2 χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα.

Τζανάκης: «Αν δεν μειωθούν άμεσα οι θάνατοι θα πρέπει να ψάξουμε τι συμβαίνει»

Μείωση του αριθμού των θανάτων περιμένει απ’ αυτή κιόλας την εβδομάδα ο Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι αν δεν συμβεί αυτό τότε θα πρέπει να εξεταστεί τι ακριβώς συμβαίνει. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας δήλωσε ότι ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που «έφυγαν» λόγω κορωνοϊού οφείλεται στους 300.000 «αμετανόητους», όπως τους χαρακτήρισε, ανεμβολίαστους, αλλά και στους 250.000 που έτρεξαν το τελευταίο διάστημα να εμβολιαστούν κι ακόμα δεν είναι οχυρωμένοι ανοσολογικά, καθώς χρειάζεται να περάσει ένας μήνας από τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν.

«Μπορεί να δούμε αύξηση στα κρούσματα, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον 2. Στην Ιταλία οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000 και στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000, ενώ στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ωστόσο ότι από αυτή την εβδομάδα οι θάνατοι θα μειωθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν αυτό δεν συμβεί «θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιολογικών δεδομένων».

Λουκίδης: «Πρωτιά στις νοσηλείες για ανεμβολίαστους ηλικιωμένους»

Ιδιαίτερα «σκληρή» μεταχείριση επιφυλάσσει η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, καθώς αποδεικνύονται περισσότερο «ευάλωτοι» σε ό,τι αφορά τις διασωληνώσεις και κυρίως τους θανάτους, σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και δ/ντης της Πνευμονολογικής Κλινική του Νοσοκομείου Αττικόν, Καθηγητής Στέλιος Λουκίδης.

«Ανεμβολίαστοι με υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωής τους από την όμικρον» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής ΑΠΘ, αναφέροντας ότι άτομα ανεμβολίαστα με υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν να μπουν στη ΜΕΘ και να χάσουν την ζωή τους από την όμικρον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This