Ο Καμπουράκης σώθηκε επειδή η πόρτα ήταν ασφαλείας!

Καμένη η πρόσοψη του σπιτιού του

Must Read

Σε κατάσταση σοκ ο γνωστός δημοσιογράφος, Δημήτρης Καμπουράκης, μετά την επίθεση με γκαζάκια που δέχτηκε τα ξημερώματα στο σπίτι του στην Αργυρούπολη, την ώρα που δεχόταν παρόμοια επίθεση στην Κυψέλη και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Σύμφωνα με τς ΕΛΑΣ, τα γκαζάκια που τοποθέτησαν οι δράστες εξερράγησαν και στις δύο περιπτώσεις στις 02:30, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη, η οποία μαύρισε κυριολεκτικά από το κάψιμο. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τα δύο περιστατικά.

Καμπουράκης: «Βίντεο δείχνει τον δράστη»

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει», δήλωσε ο Δημήτρης Καμπουράκης, ενώ εξήγησε ότι εάν η πόρτα δεν ήταν ασφαλείας η φωτιά θα μπορούσε να μπει μέσα στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου δεν μένει εκείνος αλλά η πεθερά του που ευτυχώς έλλειπε.

Η επίθεση έχει καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Ο κ. Καμπουράκης περιέγραψε ότι στο βίντεο φαίνεται ένας τύπος ο οποίος στάθηκε στο πλατύσκαλο με έναν σάκο και αφού έβαλε φωτιά, έφυγε τρέχοντας.

Ντούμας: «Οι επιθέσεις προφανώς σχετίζονται με δράση από τους ίδιους χώρους»

«Έγινε έκρηξη και μετά πυρκαγιά, αλλά δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα» είπε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών. Αναφερόμενος στις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. «Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί» πρόσθεσε ο κ. Ντούμας.

Οικονόμου: «Θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη»

Το μπαράζ των νυχτερινών επιθέσεων στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη, του προέδρου των ειδικών φρουρών κ. Ντούμα αλλά και στην Αττική Οδό από τον Ρουβίκωνα σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Οι επιθέσεις με γκαζάκια συνιστούν εγκληματικές ενέργειες που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από κανέναν δημοκρατικό πολίτη», τονίζει ο κ. Οικονόμου.

«Αντίστοιχα απαράδεκτες και βαθιά αντιδημοκρατικές είναι οι επιθέσεις των τραμπούκων του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και στα γραφεία της Αττικής Οδού. Η συντεταγμένη πολιτεία θα πράξει όσα απαιτούνται προκειμένου να οδηγηθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων στη δικαιοσύνη και θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη όλων των παραπάνω ενεργειών από το σύνολο του πολιτικού κόσμου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμα:

Βίντεο ντοκουμέντο από τους δράστες – Πέταξαν γκαζάκια στα σπίτια πασίγνωστου δημοσιογράφου και συνδικαλιστή αστυνομικού!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This