Παρέμβαση Αρείου Πάγου: Καλεί τους εισαγγελείς να είναι σε ετοιμότητα για οπαδικά εγκλήματα

Αυστηρές συστάσεις για τη δραστική αντιμετώπισή τους

Must Read

Η άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπάνου με οπαδικό κίνητρο στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ζαχαρία Κοκκινάκη, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού.

Με εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς της χώρας τους καλεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα και απευθύνει παράλληλα αυστηρές συστάσεις για τη δραστική αντιμετώπιση των εγκλημάτων με αθλητικό υπόβαθρο. Μάλιστα στα ερευνώμενα αδικήματα συμπεριλαμβάνει και το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Με την ίδια εγκύκλιο ζητά ελέγχους στα γραφεία όλων των αθλητικών συνδέσμων και λεσχών στη χώρα που διατηρούν οι ομάδες, για να διαπιστωθεί αν λειτουργούν νόμιμα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρία Κοκκινάκη, για την δραστική αντιμετώπιση αυτής της μορφής εγκληματικότητας:

«Επιβάλλεται η εξάντληση κάθε νόμιμου δικονομικού μέσου πρωτίστως για την διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας και τη σύλληψη των δραστών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις θέσης στο «αρχείο αγνώστων δραστών» δικογραφιών με τέτοια εγκλήματα. Τούτο, αφενός μεν θα αποτρέψει τη συνέχιση της εγκληματικής συμπεριφοράς των δραστών αυτών, αφετέρου δε θα αποθαρρύνει όμοια συμπεριφορά άλλων.

Ο χειρισμός των σοβαρών, κατά την κρίση του Διευθύνοντος την Εισαγγελία, δικογραφιών, να ανατίθεται σε έμπειρους εισαγγελικούς λειτουργούς, για την προσήκουσα νομική αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού. Σημειώνεται ότι κατά τη νομική αυτή αξιολόγηση, εφόσον πρόκειται για δράστες που δρούν κατά ομάδες και οργανωμένα, πρέπει να διερευνάται κατά περίπτωση η τυχόν τέλεση ακόμη και των εγκλημάτων που προβλέπονται στο άρθ. 187 ΓΊ.Κ. και

Είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας στην περίπτωση πλημμελημάτων, εφόσον συντρέχουν οι προς τούτο προϋποθέσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This