Κάλπικο αποδείχτηκε το τείχος ανοσίας που θεοποιούσε ο Μητσοτάκης!

Παραδοχή της αποτυχίας οι δηλώσεις Θεοδωρίδου, Μαγιορκίνη, εκτίμηση «Βατερλό» από την Γκάγκα, υγειονομικός... παραλογισμός οι αποφάσεις Πλεύρη

Must Read

Σε ένα δικό τους, κοντόφθαλμο και εκτός πραγματικότητας σύμπαν φαίνεται πως ζουν η ελληνική κυβέρνηση και οι υγειονομικές επιτροπές της. Και αυτή η εμμονή τους να αγνοούν διαρκώς τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο είναι που κοστίζει, τελικά, τόσες ζωές καθημερινά από την πανδημία.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει βγει τουλάχιστον τρεις φορές από τον Σεπτέμβριο και μετά κάνοντας λόγο για το περιβόητο «τείχος ανοσίας». «Να επεκτείνουμε τον εμβολιασμό για να πετύχουμε το τείχος ανοσίας», έλεγε μετά τα Χριστούγεννα στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας είναι η τρίτη δόση», δήλωνε τον Νοέμβριο. «Περήφανος για τον ρόλο της Ελλάδας στο παγκόσμιο τείχος ανοσίας», καυχιόταν τον Σεπτέμβριο.

Το τείχος ανοσίας, όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται μόνο στο μυαλό του Μητσοτάκη, του Πλεύρη, της Γκάγκα, του Μαγιορκίνη, του Θεμιστοκλέους και των επιτροπών τους. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ήδη γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Είναι πλέον διαπιστωμένο, εδώ και μήνες, ότι οι εμβολιασμοί δεν περιόρισαν τη μεταδοτικότητα του ιού, συνεπώς το τείχος ανοσίας γκρεμίστηκε πριν καν χτιστεί.

Κι όμως, ενώ όλα αυτά είναι πλέον γνωστά εδώ και μήνες, στην Ελλάδα μόλις το τελευταίο δεκαήμερο ψέλλισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει τείχος ανοσίας το μέλος της επιτροπής ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης («πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι η αποστειρωτική ανοσία για τον κορωνοϊό δεν είναι κάτι εφικτό») και μόλις την περασμένη Τρίτη η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδουαυτό που μας έχει απογοητεύσει είναι ότι δεν μπορεί το εμβόλιο να χτίσει το τείχος της ανοσίας και να σταματήσει τη μετάδοση»).

Το καρέ του τείχους της… ανοησίας (από αριστερά): Θάνος Πλεύρης, Μίνα Γκάγκα, Γκίκας Μαγιορκίνης, Μαρία Θεοδωρίδου

Η Ομικρον έχει φέρει τα πάνω κάτω. Ολο και περισσότερες χώρες καταργούν το διχαστικό και αναποτελεσματικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, βγάζοντας από το μυαλό τους την υποχρεωτικότητα. Όμως, η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση σε όσα διαδραματίζονται, με συνέπεια οι νεκροί στη χώρα μας να αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς, όταν στις άλλες χώρες μειώνονται.

Ακόμα, άλλωστε, και η Αυστρία οδεύει, λόγω έλλειψης οργάνωσης, προς παράταση στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Και μόνο η Ιταλία του Ντράγκι, που προχωρά στην υποχρεωτικότητα για τους άνω των 50, απομένει ως σύμμαχος των «αρτηριοσκληρωτικών» υγειονομικών αντιλήψεων Μητσοτάκη, Πλεύρη.

Βαρύ το τίμημα

Η ολέθρια αποτυχία της κυβέρνησης έχει βαρύ τίμημα. Η σταθεροποίηση των «σκληρών» δεικτών σε πάνω από 100 νεκρούς καθημερινά και περισσότερους από 550 διασωληνωμένους αποδεικνύει τη λάθος αντίληψη που έχουν η κυβέρνηση και οι επιτροπές της για την πανδημία.

Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα να δηλώνει στις 8 Ιανουαρίου «Σε δύο με τρεις εβδομάδες τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο μέτωπο της πανδημίας», να έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο και να εξακολουθεί να μένει στη θέση της. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν χαθεί σχεδόν 3.000 άνθρωποι και οι ΜΕΘ είναι «γονατισμένες» από διασωληνωμένους. Ποια, λοιπόν, η επιστημονική βαρύτητα όσων λέει η κυρία Γκάγκα, όταν κάνει μια τόσο αποτυχημένη εκτίμηση ως υπουργός και γιατρός;

Ο Πλεύρης επιμένει να απολυθούν 5.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, όταν θεωρεί πλήρως εμβολιασμένους τους 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές που δεν κάνουν την τρίτη δόση. Ακάλυπτοι οι μεν, ακάλυπτοι και οι δε όσον αφορά τον κορωνοϊό, αλλά μόνο οι πρώτοι θα απολυθούν. Ποια η υγειονομική λογική σ’ αυτή την εμμονή; Πρόκειται για ξεκάθαρα εκδικητική επίδειξη ισχύος.

Το τείχος ανοσίας που περίμενε ο Μητσοτάκης κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Οι δυο τρεις εβδομάδες, όπου όλα θα γίνουν καλύτερα, κατά την Γκάγκα, δεν ήρθαν ποτέ… Οι διπλά εμβολιασμένοι υγειονομικοί δεν έχουν επίπεδα ανοσίας που θα τους προστατεύσουν, αλλά από τον Πλεύρη δεν θα το μάθουν ποτέ.

Ο ΕΟΔΥ εξακολουθεί να ανακοινώνει θολά στοιχεία, αφού ακόμα και σήμερα δεν έχει γνωστοποιηθεί πόσα είναι τα κρούσματα της Ομικρον και πόσα της Δέλτα, με συνέπεια η πλειονότητα των πολιτών να θεωρεί ότι κυριαρχεί η Ομικρον, όπως διαβεβαιώνουν ειδικοί και κυβερνητικοί, και να χαλαρώνουν τα μέτρα προστασίας. Αυτή που «σκοτώνει», όμως, είναι η Δέλτα, για την οποία δεν δίνονται επαρκή στοιχεία.

Η κυρία Γκάγκα δήλωσε πρόσφατα ότι μια από τις αιτίες για τους πολλούς θανάτους είναι ότι η Ελλάδα έχει γερασμένο πληθυσμό. Ξεχνά προφανώς ότι όλη η Ευρώπη έχει γερασμένο πληθυσμό. Για ποιον λόγο μόνο η Ελλάδα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε θανάτους το τελευταίο 5μηνο;

Κατά την κυβέρνηση και τους επιστήμονες των επιτροπών, για τους θανάτους ευθύνονται τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών. Αυτό μπορεί να ίσχυε σε προηγούμενα κύματα. Σήμερα, η Ελλάδα έχει το 72,3% του πληθυσμού της εμβολιασμένο με μία δόση, το 66% με δύο δόσεις και το 35,8% με τρεις δόσεις. Δεν απέχει πια πολύ ούτε από τη Γερμανία ούτε από Γαλλία. Όσο για τις ΗΠΑ, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 75,9%, 64,1% και 26,7%.

Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ

Η μοναδική διαφορά για το ρεκόρ θανάτων της Ελλάδας σε πληθυσμιακή σύγκριση με τις άλλες χώρες από τον Οκτώβριο και μετά δεν οφείλεται στους λιγότερους εμβολιασμούς, αφού σημαντικές διαφορές δεν υπάρχουν πλέον. Η μετάθεση της ευθύνης από την κυβέρνηση προς τους «κακούς» πολίτες έγινε συστηματικά και επικοινωνιακά, ώστε να καλυφθούν οι δικές της.

Τα «μαύρα» ρεκόρ οφείλονται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, αλλά το έσπρωξε μεθοδικά προς την κατάρρευση. Με προς απόλυση χιλιάδες νοσηλευτές και γιατρούς, που ουδέποτε αντικαταστάθηκαν, με εξοντωμένο από την υπερκόπωση προσωπικό, με κλειστές ΜΕΘ λόγω ελλείψεων, με ράντσα θανάτου, με καθυστερήσεις εισαγωγών στις ΜΕΘ, με ανεπάρκεια αναλώσιμων, με αλαλούμ αποφάσεων και ιδεοληψιών του… επιτελικού κράτους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ολοένα περισσότεροι γιατροί φεύγουν για το εξωτερικό. Οχι μόνο όσοι κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά και όσοι παραιτούνται αποκαμωμένοι από το ΕΣΥ.
Το επώδυνο «brain drain» για τη χώρα μας συνεχίζεται και μεταμνημονιακά. Σύμφωνα με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα, μέχρι το 2019 εργάζονταν στο εξωτερικό 17.500 Ελληνες γιατροί. Όπως γνωστοποιήθηκε στη ΔΕΘ, τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού δείχνουν ότι περίπου 20.000 Ελληνες γιατροί εργάζονταν στο εξωτερικό μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2021.

Συνεπώς, υπάρχει μέσα στη διετία της πανδημίας μια διαρροή τουλάχιστον 2.500 γιατρών. Και όλα αυτά με στοιχεία πριν από την έναρξη της αναστολής του ανεμβολίαστου προσωπικού από 1η Σεπτεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι η έξοδος από τη χώρα γιατρών του ΕΣΥ, είτε υπό αναστολή είτε λόγω των τριτοκοσμικών συνθηκών εργασίας, συνεχίζεται ίσως και με πιο έντονους ρυθμούς, και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο.

Συνταγματικά δικαστήρια βάζουν «φρένο» στην υποχρεωτικότητα

Παρά το γεγονός ότι εδώ και καιρό οι περισσότερες χώρες έχουν ήδη αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από τα μεγαλύτερα τμήματα της δημόσιας ζωής, κάποιοι αποφάσισαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα και να διατάξουν υποχρεωτικό εμβολιασμό για το σύνολο ή κομμάτια του πληθυσμού. Το ζήτημα είναι ότι αυτά τα κράτη, με εξαίρεση την Ελλάδα, αρχίζουν να ανακαλύπτουν ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ενέχει πιθανά ρίσκα.

Τα συνταγματικά δικαστήρια τείνουν να αντιδρούν απέναντι σε επιβολές υποχρεωτικότητας που ίσως είναι πρώιμες ή δυσανάλογες. Σύμφωνα με τον «Economist», αντί οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επιβάλουν καθολικά μέτρα, θα μπορούσαν να εξαντλήσουν άλλα μέτρα, όπως ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες κοινότητες ή μειονότητες, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα χαμηλά.

Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πρακτικά, τεχνικά, επιδημιολογικά, αλλά και κοινωνικά.

  • Αυστρία: Το πλάνο ήταν να ισχύσει ο νόμος για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε περίπου 7.400.000 πολίτες, δηλαδή όλους τους άνω των 18 ετών, πλην εγκύων και ιατρικών εξαιρέσεων, από την 1η Φεβρουαρίου, με επιβολή προστίμου που αρχίζει από 600 ευρώ ανά τρίμηνο. Όμως, η αρμόδια υπηρεσία για το μητρώο εμβολιασμών δεν θα είναι έτοιμη μέχρι τον Απρίλιο. Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, η κυβέρνηση θα καθυστερήσει, με την εφαρμογή των υποχρεωτικών εμβολιασμών να εκτελείται τον Απρίλιο. Ακόμα κι έτσι, κανείς δεν ξέρει αν και κατά πόσο θα δουλέψει η υποχρεωτικότητα. Σε πρόσφατη έρευνα στην Αυστρία, τα 2/3 από το 1.000.000 των ενηλίκων που παραμένουν ανεμβολίαστοι είπαν πως δεν πρόκειται να εμβολιαστούν, όποιο κι αν είναι το πρόστιμο.
    Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί ανακοινώθηκαν όταν ήταν κυρίαρχη η μετάλλαξη Δέλτα. Αυστριακοί επιστήμονες Δημόσιας Υγείας, όπως οι Γκέραλντ Γκάρτλενερ και Χανς-Πέτερ Χούτερ, ζητούν τώρα να ξανασκεφτεί η κυβέρνηση τον νόμο της και να «παγώσει» την υποχρεωτικότητα, καθώς η Ομικρον «ανακάτεψε την τράπουλα». Εκτός αυτού, ποιο το νόημα να υποχρεωθούν να κάνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια, αν, π.χ., η επόμενη παραλλαγή χρειαστεί νέο, τροποποιημένο εμβόλιο;
  • Γερμανία: Το Κοινοβούλιο ακόμη εξετάζει αν θα επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό ή όχι. Δεν διαθέτει καν αρχείο εμβολιασμών, πράγμα που περιπλέκει την επιβολή της υποχρεωτικότητας, αν και εφόσον αποφασιστεί.
  • Τσεχία: Πρόσφατα ακύρωσε το σχέδιο για υποχρεωτικό εμβολιασμό που θα επιβαλλόταν στους άνω των 60 αλλά και σε κάποια επαγγέλματα, θεωρώντας ότι μπορεί να προκαλούσε κοινωνικό διχασμό και μεγάλη αναταραχή.
  • ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε την επιβολή υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους εργαζομένους σε μεγάλες εταιρίες. Υπολογίζεται ότι θα επηρεάζονταν 84.000.000 εργαζόμενοι. Οι δικαστές είπαν ότι η συγκεκριμένη εντολή υπερέβαινε τις εξουσίες της κυβέρνησης Μπάιντεν. Δεν πρόκειται για «καθημερινή άσκηση ομοσπονδιακής εξουσίας» πρόσθεσαν «αντίθετα, είναι μια σημαντική καταπάτηση στη ζωή και την υγεία τεράστιου αριθμού εργαζομένων».
    Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, πάντως, έκρινε ότι μπορεί να επιβληθεί υποχρεωτικότητα στους περίπου 10.000.000 υγειονομικούς σε νοσοκομεία που λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση. Αυτό που αναμένεται στην πράξη είναι ότι χιλιάδες εργαζόμενοι και νοσοκομεία θα βρεθούν εγκλωβισμένα ανάμεσα σε αντίθετες πολιτειακές και ομοσπονδιακές πολιτικές.

Απέτυχαν και καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ολοένα περισσότερα κράτη προχωρούν, μετά τις συμβουλές των υγειονομικών τους επιτροπών, στην κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, αφού διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον σημαντικό όφελος και ότι τα εμβόλια δεν σταματούν τη μετάδοση του ιού.

Η κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε πολλές χώρες μπορεί να θεωρηθεί ως επίσημη παραδοχή ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα στον περιορισμό της μεταδοτικότητας και ότι όσοι δεν εμβολιάστηκαν δεν είναι εχθροί της κοινωνίας, ούτε οι υπεύθυνοι για τη μετάδοση του ιού. Πρακτικά, αυτό που αποδεικνύεται είναι πως μόνο η μάσκα μπορεί πράγματι να μειώσει τη μετάδοση.

  • Ισραήλ: Ενας από τους κορυφαίους ειδικούς του Ισραήλ, ο καθηγητής Κιρίλ Κοέν, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής για τα εμβόλια Covid στο υπουργείο Υγείας, δήλωσε στις 21 Ιανουαρίου ότι οι επιστήμονες με απογοήτευση διαπίστωσαν πλέον πως τα εμβόλια δεν σταματούν τη μετάδοση και ότι το διαβατήριο εμβολιασμού του Ισραήλ, το Green Pass, δεν έχει κανένα νόημα. «Αρχικά, αυτό που πιστεύαμε είναι ότι τα εμβόλια μπορούν να αποτρέψουν τη μετάδοση για λίγο μετά τη χορήγησή τους, αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επομένως, ναι, με έκπληξη ανακαλύψαμε στο τέλος της ημέρας ότι, όχι, τα εμβόλια δεν μας προστατεύουν από τη μετάδοση», δήλωσε για την επιστημονική διαπίστωση ότι μπορεί να υπάρξει ανοσία: «Δεν βλέπουμε ουσιαστικά καμιά διαφορά μεταξύ των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων. Και οι δύο μπορούν να μολυνθούν από τον ιό με τον ίδιο ρυθμό. Χρειαζόμαστε καλύτερα εμβόλια για να αποτρέψουμε τη μετάδοση».
    Επίσης, ο Ισραηλινός καθηγητής Εχούντ Κιμρόν, επικεφαλής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, κάλεσε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ να «παραδεχτεί την αποτυχία»: «Αρνηθήκατε να παραδεχτείτε ότι οι εμβολιασθέντες είναι μεταδοτικοί, παρά τις επιστημονικές παρατηρήσεις. Με βάση αυτό, ελπίζατε να επιτύχετε την ανοσία της αγέλης με εμβολιασμό. Και αποτύχατε και σε αυτό».
    Το Ισραήλ, μια από τις πρώτες χώρες που εφήρμοσαν το διαβατήριο εμβολίου, τώρα το καταργεί, όπως δήλωσαν οι Αρχές την Τετάρτη 02/02, αφού διαπιστώθηκε ότι, παρά τις δεκάδες χιλιάδες καθημερινές μολύνσεις από κορωνοϊό, η χρήση του δεν μειώνει τελικώς τα κρούσματα.
    Ο επιδημιολόγος Ναντάβ Νταβίντοβιτς, μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την ισραηλινή κυβέρνηση για τον Covid, είπε ότι η άρση της χρήσης του Green Pass οφείλεται στο ότι οι εμβολιασμένοι εξακολουθούν να μολύνονται εκ νέου. «Η συνέχιση του Green Pass μπορεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις ασφάλειας», δήλωσε. Η χρήση του θα συνεχιστεί μόνο σε ειδικά μέρη υψηλού κινδύνου, όπως, π.χ., στα νοσοκομεία.
    Στις 18 Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ ζήτησε την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αφού «δεν υπάρχει ιατρική ή επιδημιολογική λογική στο Green Pass. Και σ’ αυτό συμφωνούν πλέον πολλοί ειδικοί. Υπάρχει, ωστόσο, άμεση ζημιά στην οικονομία, στις καθημερινές λειτουργίες και μια διόλου ευκαταφρόνητη συμβολή στον καθημερινό πανικό του κοινού».
  • Ισπανία: Η μια περιφέρεια της χώρας μετά την άλλη καταργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αφότου οι ειδικοί το έκριναν «αναποτελεσματικό» στο να σταματήσει την αύξηση των κρουσμάτων.
  • Δανία: Καταργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, όπως και όλα τα άλλα μέτρα προφύλαξης, όπως μάσκες, αφού θεωρεί ότι η χώρα είναι προστατευμένη λόγω του υψηλού (80%) ποσοστού εμβολιασμού.
  • Βρετανία: Καταργεί επίσης τα πιστοποιητικά Covid και την υποχρεωτικότητα για χρήση μάσκας, αν και η συμβουλή προς τους πολίτες είναι να συνεχίσουν να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This