Όταν οι ήρωες διώκονται, η πατρίδα κινδυνεύει

Η ιστορική απάντηση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη και η εθνική ντροπή

Must Read

Το 2022 είναι μία μαύρη επέτειος για την Ελλάδα μας. Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων της Ιωνίας, που ακολούθησε αυτή των Ελλήνων του Πόντου.

Το έτος αυτό συμπίπτει με την σύγχρονη ελληνική τραγωδία: Την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε καιρό ειρήνης, που έχει καταγραφεί στη νεότερη ιστορία. Μία τραγωδία απόλυτα συνυφασμένη με την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας και της αδυναμίας αντιμετώπισης της από το ελληνικό κράτος. Μία εθνική τραγωδία για την οποία σίγουρα θα αναζητηθούν ευθύνες, όπως άλλωστε έγινε και το μαύρο 1922.

Οι αιτίες άλλωστε έχουν εντοπιστεί με λεπτομερής μελέτες από κορυφαίους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο Σωτήρης Τσιόδρας. Η έλλειψη οργανωμένων και στελεχωμένων μονάδων εντατικής θεραπείας, οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στο θάνατο.

Εδώ οφείλουμε να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από την χθεσινή ανακοίνωση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, η οποία καλείται ως κατηγορούμενη από το ίδιο κράτος το οποίο ευθύνεται για την σύγχρονη ελληνική γενοκτονία:

«Σήμερα καλούμαι από την ελληνική δικαιοσύνη να  απολογηθώ ως κατηγορούμενη . Για εμένα λοιπόν αυτή η κλήση  προς απολογία  είναι τίτλος τιμής. Τίτλος αναγνώρισης ότι ενήργησα με  γνώμονα την αλήθεια για το δημόσιο συμφέρον, ότι  δεν υπέκυψα σε  πιέσεις, ότι ανέδειξα και εγώ για  την πατρίδα μου το σκάνδαλο, το οποίο  κόστισε τόσο ακριβά στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε χιλιάδες ανθρώπους που στερήθηκαν το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία. Ειμαι πεπεισμένη για την δικαίωση αλλωστε η εντιμότητα και η ακεραιότητα είναι ιδιότητες αυθύπαρκτες δεν ετεροπροσδιορίζονται».

Τι λέει λοιπόν η εισαγγελέας που διώκεται από το εθνοκτόνο κράτος; Ότι ανέδειξε για λογαριασμό της Ελλάδας ένα σκάνδαλο το οποίο είχε ως συνέπεια χιλιάδες Έλληνες, να στερηθούν το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία.

Διότι, το σκάνδαλο Novartis, εκφεύγει των στενών ορίων ενός οικονομικού – πολιτικού σκανδάλου. Διότι στέρησε πολύτιμους πόρους από την Ελλάδα με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες μας να χάσουν τη ζωή τους, επειδή στερήθηκαν του δικαιώματος πρόσβασης στην υγεία. Μιλάμε λοιπόν για ένα έγκλημα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Ένα έγκλημα που κόστισε χιλιάδες ζωές. Μία μαζική δολοφονία σε καιρό ειρήνης.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τεκμηρίωσε ομόφωνα ότι η δράση της φαρμακευτικής ζημίωσε την Ελλάδα και υποχρεώνει πλέον την όποια κυβέρνηση να προσφυγή κατά της εταιρείας για να αποζημιωθεί.

Εδώ όμως συμβαίνει το αντίθετο. Το εθνοκτόνο κράτος διώκει όλους αυτούς που ηρωικά αντιστάθηκαν απέναντι στην λαίλαπα, παραπέμποντας στις πιο μαύρες εποχές της νεότερης ιστορίας. Διότι κάθε ημέρα που δεν βρίσκεται ένας Σαρτζετάκης για να αντισταθεί στην εγκληματική βουλιμία των υπευθύνων της εθνικής τραγωδίας που ζούμε, τόσο η τραγωδία θα μεγαλώνει. Τόσο όσοι θησαυρίζουν από εθνικούς ακρωτηριασμούς και εγκλήματα, θα αποθρασύνονται, έτοιμη να επαναλάβουν την προδοσία κατά του λαού και της πατρίδας.

Όταν οι ήρωες διώκονται, η εθνική καταστροφή είναι προ των πυλών.

Είναι μάλιστα μικρής σημασίας το γεγονός ότι η ιστορία θα επαναληφθεί, όπως έγινε το 1922 και το 1974. Είναι αυτονόητο ότι και η σημερινοί «αόρατοι και μη δικτάτορες» και απατεώνες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και θα λάβουν το ιστορικό ανάθεμα από τις επόμενες γενιές Ελλήνων. Διότι η ιστορία έχει διδάξει πως τα αποτελέσματα ενός εθνικού εγκλήματος, δεν αναστρέφονται. Η Σμύρνη έπεσε, η Κύπρος είναι ακόμα σκλαβωμένη. Οι ζωές των Ελλήνων που χάθηκαν αυτά τα δύο χρόνια, δεν θα γυρίσουν πίσω.

Ας φροντίσουμε τουλάχιστον η δικαίωση των ηρώων να είναι τόσο εκκωφαντική, που θα σπάσει τα τύμπανα όσον επίδοξων θελήσουν να ασελγήσουν πάλι κατά του λαού, για πολλές – πολλές δεκαετίες. Η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να ορθώσει το ανάστημά της και να γράψει ιστορία, αντάξια αυτής που έγραψε η Ελένη Τουλουπάκη με την χθεσινή της ανακοίνωση. Να γραφτεί η ίδια στην ιστορία και όχι στο ιστορικό ανάθεμα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This