Γιατί έφτασε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών η υπόθεση με τους θανάτους των τριών αδελφών στην Πάτρα

Γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές θα καταθέσουν για τους αιφνίδιους θανάτους μέσα στο νοσοκομείο

Must Read

Να ρίξει «φως» στους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, θα επιχειρήσει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, μετά την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε χθες.

Ο φάκελος με τις υποθέσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας που συντάραξαν την κοινή γνώμη και βύθισαν στο πένθος την οικογένειά τους, θα σταλθεί στην Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής.

Σημαντικό στοιχείο και στις τρεις υποθέσεις θανάτων των παιδιών που θεωρήθηκαν «αιφνίδιοι», που θα ερευνηθούν ενδελεχώς από έμπειρους αξιωματικούς του τμήματος, αποτελεί το γεγονός ότι και τα τρία παιδιά κατέληξαν ενώ νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, την ώρα μάλιστα που γιατροί και νοσοκόμες ήταν απόντες!

Ταυτόχρονα προκαλεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι περισσότεροι από δέκα γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τα αίτια των ξαφνικών θανάτων, χαρακτηρίζοντας ως ανεξήγητη εξέλιξη τους δύο από τους τρεις.

Δασκαλάκης Πισπιρίγκου

Αρχικά θα διερευνηθεί η υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας που «έφυγε» πρόσφατα και θα κριθεί από το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, εάν οι έρευνες θα προχωρήσουν και στους θανάτους των άλλων δύο μικρών κοριτσιών.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας. Μάλιστα σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δημιουργήθηκε απορία μετά τα δημοσιεύματα που κατέκλυσαν το διαδίκτυο για τους ξαφνικούς θανάτους των παιδιών, με τους γονείς να μην έχουν λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο»

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν σχόλιο εισαγγελικής πηγής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Οι γιατροί που ανέλαβαν την θεραπεία των παιδιών, οι νοσηλευτές, οι ιατροδικαστές αλλά και οι γονείς θα κληθούν να καταθέσουν.

Κοινή δήλωση από τους γονείς

Νωρίτερα, οι χαροκαμένοι γονείς των τριών παιδιών εξέδωσαν κοινή δήλωση μέσω του δικηγόρους τους Δημήτρη Καράμπελα, μετά την είδηση ότι διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα, στην οποία ευχαριστούν την κοινωνία της Πάτρας και όλη την Ελλάδα για την στήριξη που έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα, ενώ παρουσίασαν το χρονικό της υπόθεσης, από το 2019. Στην ανακοίνωση, ο δικηγόρος των γονέων προσθέτει ότι υπήρξε ιδιαίτερη ικανοποίηση των γονέων μετά την εισαγγελική παρέμβαση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This