Από «ψευδομάρτυρας κουκουλοφόρος» ο Μανιαδάκης, απαλλάχτηκε οριστικά!

Τον περασμένο Νοέμβριο η Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά του Βουλεύματος απαλλαγής του «Μάξιμου Σαράφη»!

Must Read

Ο Νίκος Μανιαδάκης πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και μετέπειτα κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis, που εμφανίστηκε «ως αθώα περιστερά» και κατηγόρησε τους πάντες, προσπαθώντας ο ίδιος να βγει λάδι στην προανακριτική για την Novartis, απαλλάχθηκε οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Για τον «Μάξιμο Σαράφη» (όπως ήταν η κωδική του ονομασία ως προστατευόμενου μάρτυρα) τον περασμένο Οκτώβριο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε καταλήξει ομόφωνα στην απαλλαγή του. Αναφέροντας  ότι στα καθήκοντά του δεν περιλαμβανόταν ούτε η διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων, ούτε η κυκλοφορία νέων φαρμάκων, ούτε η διαμόρφωση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Όμως τον περασμένο Νοέμβριο η Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση, καθώς από την δικογραφία προέκυπτε ότι είχαν ανατεθεί στον Μανιαδάκη καθήκοντα Συμβούλου του Υπουργείου Υγείας και άρα στα καθήκοντα του περιλαμβανόταν και η τιμολόγηση φαρμάκων!

Το νέο βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα απέρριψε την έφεση για νομικούς και ουσιαστικούς λόγους. Και έτσι επικύρωσε επικυρώνοντας το αρχικό Βούλευμα, απαλλάσσοντας τον Μανιαδάκη από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας για τα έτη 2010-2014!

Το Βούλευμα αναφέρει: «…Όσον αφορά στον Μανιαδάκη, το έργο αυτό αναφέρεται στην προστασία του στάτους κάποιων φαρμάκων του τμήματος ογκολογίας έτσι ώστε να προστατευτούν από επερχόμενες μειώσεις τιμών…», πλην όμως, από το περιεχόμενο του ως άνω εγγράφου δεν προκύπτει αν ο κατηγορούμενος ζήτησε ή έλαβε αθέμιτα ωφελήματα ή αποδέχθηκε υπόσχεση παροχής αυτών για το συγκεκριμένο έργο και σε συγκεκριμένο χρόνο, ενώ από τα λοιπά αποδεικτικά μέσα δεν προέκυψε λήψη ή απαίτηση χρημάτων ή άλλων ωφελημάτων ή αποδοχή υπόσχεσης ωφελημάτων από τον κατηγορούμενο για όμοιες ενέργειες σε μεταγενέστερο χρόνο και δη μετά την 7.4.2014, οπότε αντικαταστάθηκε το άρθρο 235ΠΚ με τον ως άνω ν. 4254/2014.

Κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του έτους 2010 μέχρι και τον Ιούλιο του έτους 2012, εντός του οποίου φέρονται ότι τελέσθηκαν οι προπεριγραφόμενες μερικότερες πράξεις του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση, με αξία ωφελημάτων υπερβαίνουσα συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, τα καθήκοντα του κατηγορουμένου, όπως αυτά διαγράφονται παραπάνω και προκύπτουν από τις θέσεις που κατείχε, δεν περιλάμβαναν τη συμμετοχή του, σε οποιοδήποτε στάδιο, είτε στην κυκλοφορία νέων φαρμάκων, είτε στη διαμόρφωση τιμών φαρμάκων (τιμολόγηση, ανατιμολόγηση, διορθώσεις κ.ο.κ.), είτε στη διαμόρφωση της φαρμακευτικής νομοθεσίας, αφού δεν είχε διορισθεί σε θέση συμβούλου κάποιου από τους παραπάνω Υπουργούς Υγείας, ενώ οι Ομάδες Εργασίας και οι Επιτροπές στις οποίες συμμετείχε, δεν είχαν συναφές αντικείμενο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This