Μαρτυρούσαν κάθε μέρα οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο κολαστήριο των Χανίων!

Τους άφηναν να πεθάνουν από ασιτία! Έβγαζαν σχιζοφρενείς ηλικιωμένους και τους χτυπούσαν βάναυσα!

Must Read

Δεν τα χωράει ανθρώπου νους τα όσα περνούσαν καθημερινά οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο κολαστήριο των Χανίων. Εκεί που σχεδόν 300 ηλικιωμένοι πέθαναν από το 2015, με τους ηλικιωμένους κυριολεκτικά να μαρτυρούν και να περνάνε ασύλληπτες φρικαλεότητες. Τυχεροί που έζησαν θεωρούν τους εαυτούς τους όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν.

Διαβάστε ακόμη: Νηστικούς και άπλυτους άφηναν τους ηλικιωμένους στο γηροκομείο-κολαστήριο! Τι αναφέρει η δικογραφία

Χανιά: Εγκληματική οργάνωση στις κατηγορίες για το «γηροκομείο του τρόμου»

Ενώ οι οικογένειες των ηλικιωμένων πλήρωναν μέχρι και 1200 ευρώ τον μήνα, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό του κολαστηρίου, τους έδιναν αποφάγια ή ληγμένες τροφές και τους άφηναν να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες. Σοκ προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται κάθε μέρα για την εγκληματική δράση όσων εμπλέκονται στο γηροκομείο.

Μετά την δικογραφία που σχηματίστηκε μητέρα και κόρη, ιδιοκτήτριες της δομής, δύο γιατροί και νοσηλεύτριες και ένας διοικητικός υπάλληλος, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τον θάνατο 30 ηλικιωμένων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων οκτώ. Ενώ περίπου 3 εκατ. ευρώ ήταν το κέρδος τους από παράνομες συνταγογραφήσεις, με τις αστυνομικές αρχές να έχουν προχωρήσει στη σύλληψη επτά ατόμων, μετά την έκδοση ενταλμάτων.

Ασύλληπτες οι καταγγελίες για τα βασανιστήρια στους ηλικιωμένους

Η εγκληματική οργάνωση του γηροκομείου δεν είχε κανένα ίχνος ανθρωπιάς, αφήνοντας χωρίς περίθαλψη, βοήθεια και μεταφορά σε νοσοκομείο τους ανήμπορους τρόφιμους. Συγκλονίζει με τα όσα λέει η Μαρία Παπαδάκη, δικηγόρος και κόρη ενός εκ των θυμάτων. Η οποία άρχισε να υποπτεύεται πως κάτι δεν πάει καλά, όταν πέθανε ο πατέρας της:

«Ο πατέρας μου έμεινε μόλις τρεις ημέρες, Την πρώτη ημέρα απαγορεύτηκε το επισκεπτήριο, την δεύτερη αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Την τρίτη ημέρα πήγα και τον πήρα. Δεδομένου των συνθηκών διαμονής και φροντίδας είχε ήδη κολλήσει το μικρόβιο που του στοίχισε τη ζωή. Ουδέποτε ανέκαμψε και πέθανε 1,5 μήνα μετά. Ο χαμός του ήταν η αφορμή να ξεσκεπαστεί όλο αυτό», δήλωσε. Τονίζοντας ότι αρνούνταν συστηματικά οι υπεύθυνοι να μεταφέρουν στο νοσοκομείο όσους έχριζαν περίθαλψης.

«Στόχος τους ήταν οι άνθρωποι να μπαίνουν περπατώντας και να βγαίνουν με τους τέσσερις, γιατί οι γιατροί των νοσοκομείων θα αντιλαμβάνονταν τις συνθήκες σε αυτή τη δομή», δήλωσε η κ. Παπαδάκη.

Οι φρικτές λεπτομέρειες για τα όσα βίωναν οι ηλικιωμένοι είναι εξοργιστικές. Σπάνιο είδος το κρέας στην διατροφή τους, δυο με τρεις κουταλιές αλεσμένο φαγητό και αραιωμένο γάλα με νερό!

Η Σοφία, κόρη άλλου θύματος της εγκληματικής συμμορίας, καταγγέλλει ότι ο πατέρας της βασανίστηκε μέσα στη δομή καθώς δεν τον τάιζαν: «Ήταν 100 κιλά μέσα στη κλινική. Παθολογικά δεν είχε κάτι. Όταν την πήρα να τη θάψουμε ήταν γύρω στα 40 κιλά»!

Σύμφωνα με συμπεράσματα της επιτροπής επιστημόνων που εξέτασαν τους φακέλους των νεκρών ηλικιωμένων, υπήρχαν περιπτώσεις που παρά τα εμφανή σημάδια ασιτίας, δεν μεταφέρθηκαν ποτέ σε νοσοκομείο και πέθαναν με αργό και βασανιστικό τρόπο μέσα στο γηροκομείο. Κάποιοι άλλοι ηλικιωμένοι βαφτίζονταν «σχιζοφρενείς», για να τους χορηγούνται ισχυρά φάρμακα και να βρίσκονται σε καταστολή.

«Μας εκπαίδευαν για να γίνουμε τέρατα», καταγγέλλει πρώην εργαζόμενη

Πρώην εργαζομένη της δομής αποκαλύπτει ότι οι υπεύθυνοι δεν άφηναν το προσωπικό να βοηθήσει τους ηλικιωμένους που βασανίζονταν: «Δε μας αφήνανε καν να βοηθήσουμε, να φροντίσουμε. Έπρεπε να είμαστε πιόνια, τηλεκατευθυνόμενα. Μας εκπαίδευαν για να γίνουμε τέρατα»!

Οι ηλικιωμένοι έμεναν μόνοι και αβοήθητοι ακόμα και δεμένοι χειροπόδαρα σε κρεβάτια και αναπηρικά αμαξίδια. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και μία περίπτωση ηλικιωμένης η οποία, σύμφωνα με την καταγγελία συγγενών της, μεταφέρθηκε στο γηροκομείο παρά τη θέληση της, τη στιγμή που άνθρωποι του γηροκομείου κατάφεραν εξαπατώντας την, να γίνουν πληρεξούσιοι της περιουσίας της η οποία πουλήθηκε σε κατασκευαστική εταιρία για κτήρια Airbnb.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Νίκος Ρουσσόπουλος υποστηρίζει ότι ορισμένοι συγγενείς θυμάτων χρηματίστηκαν για να καταθέσουν κατά του γηροκομείου: «Υπάρχουν καταγγελίες ότι συγγενείς τροφίμων πλησιάστηκαν από συγκεκριμένα άτομα προκειμένου να έρθουν να καταθέσουν κατά του γηροκομείου έναντι χρηματικού ανταλλάγματος»!

Γροθιά στο στομάχι τα όσα περιγράφει 76χρονος πρώην τρόφιμος στο κολαστήριο

Ένας 76χρονος μακαρίζει την τύχη του που κατάφερε και βγήκε ζωντανός από το γηροκομείο της φρίκης. Πρόκειται για τον Χρήστο Δερμιτζάκη, που μίλησε για τα βασανιστήρια, τον υποσιτισμό, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, τα φέρετρα στο υπόγειο, καθώς και τους γέροντες και τις γερόντισσες που καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια!

«Ξύλο, έτρωγα πολύ ξύλο. Στον πισινό. Πονούσα και φώναζα. Μου έκαναν ενέσεις χωρίς λόγο. Με χτυπούσαν αλύπητα» αποκάλυψε με δάκρυα στα μάτια ο 76χρονος. Ο οποίος βρέθηκε για λίγο διάστημα στη δομή, λόγω εγχείρησης που έπρεπε να κάνει η γυναίκα του στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο κ. Χρήστος τηλεφωνούσε στη σύζυγο του και της έλεγε: «Ελένη, έλα να με πάρεις, γιατί θα πεθάνω εδώ μέσα. Ελένη, πάρε τους τηλέφωνο. Λερώθηκα και δεν έρχονται να με αλλάξουν. Υποσέντονα δεν είχαν. Κοιμόμουν πάνω σε χοντρό νάιλον σαν αυτό που σκεπάζουμε τα ξύλα της σόμπας».

Η γυναίκα του τηλεφωνούσε στη διεύθυνση της μονάδας και επέμενε να φροντίσουν τον άνθρωπο της. «Σε κάμποση ώρα με έπαιρνε πάλι. Ελένη με δέσανε. Ρωτούσα: Γιατί δέσατε τον άντρα μου; Μου απαντούσαν πως τον έδεναν για να μη γλιστρήσει από την καρέκλα».

Όπως λέει ο κ. Δερμιτζάκης στον χώρο που τους έκαναν μπάνιο, ήταν στοίβα οι πετσέτες από προηγούμενους ασθενείς, βρεγμένες και αν κάποιος διαμαρτυρόταν, η απάντηση που έπαιρνε ήταν: «Αν σου αρέσει μου έλεγαν. Αν δε σου αρέσει τα παράπονα σου στη διευθύνουσα»!

Κλαίγοντας για όσα πέρασε αναφέρει ότι έτρωγε κρεμμύδια από την πείνα του και όταν τους έλεγε ότι πεινάει, του απαντούσαν «αυτά είναι, δεν έχουμε άλλο. Για πρωινό μας έφερναν σκέτο τσάι ή γάλα και μας έπιανε κόψιμο. Τέτοια πείνα δεν είχα ζήσει ξανά»!

Η σύζυγός του αναφέρει και ένα περιστατικό που είδε με τα ίδια της τα μάτια όταν πλέον είχε εγχειριστεί και σε λίγο καιρό θα έπαιρνε στο σπίτι τον άντρα της: «Του έφεραν να φάει άθλιες φακές μέσα σε ένα μικρό μπολάκι σαν αυτό που ταΐζω τα γατιά και μισό αυγό! Όταν ρώτησα πού είναι το άλλο μισό αυγό, μου είπαν πως θα το δώσουν σε άλλο τρόφιμο. Ευτυχώς, βρέθηκε εκεί μέσα κάποιος που πουλούσε κουλούρια και τυρόπιτες και όταν του έδωσα να φάει έτρωγε σαν λιμαγμένος»!

«Βοήθεια, παιδί μου, γιέ μου, φώναζαν οι γυναίκες» συνέχισε η κ. Ελένη. «Εκεί μέσα είναι κολαστήριο δεν είναι ίδρυμα. Όταν κατεβαίναμε στο υπόγειο για μπάνιο, έβλεπες τα φέρετρα, στη σειρά. Λέω ρε παιδιά τι συμβαίνει; Πέθανε ο ένας, πέθανε ο άλλος, τι γίνεται;» ρωτούσε ο κ. Χρήστος Δερμιτζάκης και φοβόταν πως ερχόταν και η δική του σειρά.

Χαρακτηριστικό και σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο κύριος Χρήστος ήταν ενενήντα κιλά όταν μπήκε στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και όταν επέστρεψε στο σπίτι του, με μόλυνση από τις ακαθαρσίες, είχε μείνει… πενήντα.

Χτύπησε η μητέρα του και την άφησαν δεμένη μέχρι να πεθάνει!

Ο Μανώλης Χουρδάκης που έχει διατελέσει καθηγητής και αναπληρωτής διευθυντής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης στην Σούδα, έχασε την μητέρα του που ήταν στο γηροκομείο κολαστήριο και μετά την αποκάλυψη για όσα συνέβαιναν, προχώρησε στην εκταφή της για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της.

Η μητέρα του μπήκε στο γηροκομείο στις 27 Ιανουαρίου 2020. Μέχρι και τον Μάρτιο την επισκεπτόταν σχεδόν κάθε πρωί, ενώ τα απογεύματα την έβλεπε ο αδελφός του. «Δεν διαπιστώσαμε τότε κάτι ακραίο, κάτι που να μας κινήσει την περιέργεια, αλλιώς θα τη γυρίζαμε επιτόπου πίσω».

https://www.youtube.com/watch?v=cg_U93YhZgQ

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν μπορούσαν να την επισκεφτούν και είχαν τηλεφωνική  επικοινωνία με το προσωπικό. Τελικά στις 23 Μαΐου 2020 τους είπαν ότι η μητέρα τους πέθανε.

«Στην κηδεία της μητέρας μου είδα ότι είχε μελανιές στα χέρια και όταν με ενημέρωσε η αστυνομία άρχισα να τα συνδυάζω και κατάλαβα τι της συνέβη…. Η ιατροδικαστική έδειξε πως η μητέρα μου χτύπησε και έμεινε δεμένη μέχρι να πεθάνει!» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χουρδάκης, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This