Μεγαλοδικηγόρος με 1,5 τόνο χασίς!

Το Εφετείο μείωσε τα χρόνια κάθειρξης για τον Πειραιώτη νομικό Φώτη Βέργο! Τι ποινές «έφαγαν» τα άλλα μέλη του κυκλώματος

Must Read

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες γνωστός δικηγόρος του Πειραιά, ο οποίος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της πόλης για τη διακίνηση 1,5 τόνου χασίς.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 40χρονο Φώτη Βέργο σε οκτώ έτη κάθειρξη για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την Espresso. Συγκατηγορούμενοί του ήταν δύο Αλβανοί, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 11 και 12 έτη κάθειρξη, αντίστοιχα, ενώ σε επτά έτη κάθειρξη καταδικάστηκε Ελληνας συνεργός ο οποίος επίσης οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σε πέντε έτη φυλάκιση και τρεις μήνες καταδικάστηκε για συνέργεια πέμπτος κατηγορούμενος, χειριστής γερανού, ο οποίος εξαγόρασε την ποινή του. Σε όλους τους κατηγορουμένους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Στον 40χρονο δικηγόρο επιβλήθηκε, επίσης, χρηματική ποινή 50.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας άσκησης του επαγγέλματός του για τρία έτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτριος Σαββαΐδης είχε προτείνει τη μετατροπή της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία, καθώς κατά την άποψή του δεν είχε προκύψει η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε άλλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ενώ είχε προτείνει τη μετατροπή της κατηγορίας για τον δικηγόρο και τον χειριστή γερανού από αυτουργία σε συνέργεια στη διακίνηση ναρκωτικών.

Η καταδίωξη με σκάφη και ελικόπτερο από το Λιμενικό

Ομως οι δικαστές είχαν διαφορετική άποψη, καταδικάζοντας όλους τους κατηγορουμένους, όπως και πρωτοδίκως, για τις πράξεις που διώκονταν. Το πρωτόδικο δικαστήριο τους είχε καταδικάσει σε καθείρξεις 13 έως 24 ετών, γλιτώνοντας τα ισόβια χάρη στο ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που τους είχε αναγνωριστεί. Οι ποινές μειώθηκαν περαιτέρω από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο χάρη στις ευνοϊκότερες διατάξεις του τροποποιημένου το 2019 Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 7 Απριλίου 2017 τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ξεφορτώσει το φορτίο με τα ναρκωτικά στις ιταλικές ακτές και συνελήφθησαν έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη σε θαλάσσια περιοχή νότια του ακρωτηρίου Ταίναρου από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, με τη συμμετοχή πλωτών και εναέριων μέσων. Οι ιταλικές Αρχές είχαν εκτιμήσει την αξία του φορτίου των ναρκωτικών στα 10.000.000 ευρώ.

Εκτός από τον Πειραιώτη δικηγόρο στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν δύο Ελληνες και δύο ήδη κρατούμενοι για την υπόθεση Αλβανοί, ενώ ερήμην δικάστηκαν ακόμα τρεις συμπατριώτες τους που συμμετείχαν στη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία μέσω της Αλβανίας, με φουσκωτά μεγάλης ιπποδύναμης που ανήκουν σε offshore εταιρίες. Οι δύο που φέρεται ότι είναι οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης είχαν συλληφθεί από άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού έξω από το γραφείο του κατηγορούμενου δικηγόρου στον Πειραιά.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονταν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των δραστών, οι οποίοι παρακολουθούνταν από τους λιμενικούς για μεγάλο διάστημα μέχρι την οργάνωση της μεταφοράς των ναρκωτικών. Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που χειρίστηκε την υπόθεση Κώστας Αγαπάκης ανέφερε πως έφτασαν στα ίχνη τους τον Οκτώβριο του 2016, όταν εντοπίστηκε στην Πάτρα πρόβλημα στα χαρτιά του σκάφους που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία. Οπως ανέφερε ο λιμενικός, επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά με ταχύπλοα σκάφη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μεταξύ της Αλβανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ευρώπη. Ο δικηγόρος είχε αναλάβει τη μεταβίβαση του σκάφους σε offshore εταιρία, αλλάζοντας τη σημαία από ελληνική σε κυπριακή. Από τότε άρχισε η παρακολούθηση του σκάφους με πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα, για να φτάσουν τελικά στη σύλληψη των δραστών.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος δικηγόρος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη διακίνηση των ναρκωτικών, υποστηρίζοντας ότι οι πράξεις του ήταν στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του. Ομως δεν έπεισε ούτε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του μαζί με ακόμα έναν Ελληνα και δύο Αλβανούς καταδικασθέντες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This