Πάλι «επιστροφή στην κανονικότητα» τάζει η κυβέρνηση, μέσω της περαιτέρω άρσης των περιοριστικών μέτρων

Όλο και πιο κοντά στην άρση όλων (σχεδόν) των μέτρων που ισχύουν για τους εμβολιασμένους, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται την προσεχή Τετάρτη

Must Read

Το απόγευμα της Τετάρτης 16/2 αναμένονται οι νέες ανακοινώσεις αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους πολίτες, οι οποίες θα ακολουθήσουν τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών που θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Μέτρα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, πρέπει να θεωρούνται «κλειδωμένα», παρά το γεγονός ότι οι καθημερινές απώλειες συμπολιτών μας, οι διασωληνωμένοι, καθώς και τα κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ωστόσο, τάζει, για μια ακόμη φορά, «επιστροφή στην κανονικότητα», φέρνοντας, μάλιστα, ως «δικαιολογία» το γεγονός ότι και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Δανία και η Σουηδία (αλλά και η Βρετανία), προχωρούν σε άρση μέτρων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το εν λόγω ρεπορτάζ η Επιτροπή εξετάζει κατάργηση ή χαλάρωση κάποιων περιορισμών στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά και στα γήπεδα, με τους ειδικούς να προσανατολίζονται κατά κύριο λόγο:

  • στο να επιτρέπονται ξανά οι όρθιοι σε εστίαση και διασκέδαση,
  • στο να πραγματοποιηθούν κάποιες καρναβαλικές εκδηλώσεις, όχι όμως παρελάσεις (το πρωτόκολλο είναι κάτι που θα συζητηθεί) και
  • στην αύξηση της πληρότητας των γηπέδων κατά περιπτώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να αρθούν για τους εμβολιασμένους όλα τα περιοριστικά μέτρα.

Σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων

Υπενθυμίζεται ότι σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». «Η βασική συζήτηση με τους άλλους υπουργούς Υγείας της Ε.Ε., είναι ότι σταδιακά θα πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη Ομικρον είναι μεν επικίνδυνη, αλλά δεν έχει την νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Σε συνδυασμό με την πίεση στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας, θα προχωρούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων με στόχο τη γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι σταδιακά θα περάσουμε στο στάδιο που δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά οι άνθρωποι που είναι ευπαθείς ή οι ανεμβολίαστοι καλό είναι να εξακολουθούν να τη φοράνε. «(Προς το παρόν) παραμένει υποχρεωτική η μάσκα. Εξακολουθεί να υπάρχει σύσταση από την Επιτροπή», τόνισε.

Μιλώντας για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού «υπάρχει ακόμη αντίσταση στον εμβολιασμό». «Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, θα περιμένουμε να δούμε πώς θα κινηθεί η θνητότητα και η αντίστοιχη πίεση στο ΕΣΥ, για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αποσύρουμε κάποιους από τους περιορισμούς», συμπλήρωσε.

  • Δείτε τις δηλώσεις Μαγιορκίνη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This