Αντιδρούν οι γονείς των τριών κοριτσιών: «Μην βλέπουμε παντού υποθέσεις Μπάμπη Αναγνωστόπουλου»

Εντός της ημέρας και νέα δήλωση της οικογένειας λέει ο δικηγόρος τους – Το «έλεος» της Ρούλας Πισπιρίγκου

Must Read

Μετά τα όσα κυκλοφόρησαν χθες περί «εξωτερικής παρέμβασης» στον απινιδωτή της εννιάχρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη από την Πάτρα, λίγες στιγμές πριν πεθάνει, οι γονείς του κοριτσιού, Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου, προχώρησαν σε διευκρινιστική δήλωση μέση του δικηγόρου τους, ενώ αναμένεται να κάνουν αργότερα κι άλλη.

Διαβάστε ακόμα: Τελευταίοι θα καταθέσουν οι γονείς των τριών αγγέλων που «έφυγαν» σε τρία χρόνια – Το ενδεχόμενο «ιατρικού λάθους»

Θυμίζουμε ότι το Mega μετέδωσε πως οι καταγραφές του απινιδωτή δεν έδειξαν το παραμικρό πρόβλημα με την καρδιά της εννιάχρονης, παρά μόνο δευτερόλεπτα πριν ξεψυχήσει.

Και ότι από το σύστημα παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης του παιδιού ενεργοποιήθηκε δευτερόλεπτα πριν αυτό πεθάνει, επειδή το άτυχο κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία. Συγκεκριμένα, τη στιγμή, δηλαδή, που σταματούσε η καρδιά της και πέθανε.

Όπως αναφέρουν σχετικά οι γιατροί, σύμφωνα με το Mega, αυτού του είδους η βραδυκαρδία δεν μπορεί να προκληθεί ξαφνικά από κάποιο παθολογικό αίτιο, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση.

https://youtu.be/MnsvjvZmFR4

«Από την στιγμή που μπαίνει το μηχάνημα στο ανθρώπινο σώμα, δεν μπορεί να γίνει τέτοια παρέμβαση»

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον δικηγόρο των γονέων, Δημήτρη Καράμπελα, δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο και προέτρεψε ΜΜΕ και κόσμο να «μη βλέπει παντού υποθέσεις Μπάμπη Αναγνωστόπουλου», υπονοώντας προφανώς τα σχόλια που έχουν γίνει κατά της οικογένειας.

«Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει στα ΜΜΕ για τον απινιδωτή, ένα έχω να σας πω: Δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων. Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια παρέμβαση– επειδή μιλήσαμε και χθες το βράδυ με εξειδικευμένο γιατρό πάνω σε αυτά τα θέματα- ήταν απόλυτος ότι δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση από εξωγενή παράγοντα στο συγκεκριμένο μηχάνημα», είπε στο newsit ο κ.Καράμπελας.

Και ξεκαθάρισε: «Από την στιγμή που μπαίνει το μηχάνημα στο ανθρώπινο σώμα, δεν μπορεί να γίνει τέτοια παρέμβαση. Έχουμε σήμερα ραντεβού με έναν άλλον γιατρό για να μας διαφωτίσει σε κάποια ιατρικά θέματα και μέσα στην ημέρα θα εκδοθεί αναλυτικά νέα ανακοίνωση της οικογένειας. Αναμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις που εκτιμώ ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη θα τις έχουμε. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα για εμάς για να τελειώσει αυτή ιστορία».

«Μην βλέπουμε παντού υποθέσεις Μπάμπη Αναγνωστόπουλου»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, οι απαντήσεις θα δοθούν από την έρευνα των Αρχών και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας, που αναμένονται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Και με τη χαρακτηριστική ατάκα «μην βλέπουμε παντού υποθέσεις Μπάμπη Αναγνωστόπουλου», απάντησε και σε όσους «δείχνουν» τους γονείς ως υπεύθυνους για τους θανάτους των τριών παιδιών τους (Ίριδα, Μαλένα, Τζωρτζίνα).

«Και εμένα μου είχε προκαλέσει αρχικά εντύπωση – γιατί στην οικογένεια χειριζόμουν κάποιες μικροϋποθέσεις που είχαν πολλά χρόνια τώρα – πως γίνεται τόση γκαντεμιά-με συγχωρείτε για την έκφραση- πάνω τους. Είναι λογικό για όποιον ακούει για 3 θανάτους τριών παιδιών πολλά να πάνε στο μυαλό του. Είναι ψυχολογικά ράκη και οι δύο τους. Είναι νέοι, είναι 30 χρονών. Στην παρούσα φάση δεν έχουν ψυχολογική υποστήριξη αλλά η δική μου προτροπή είναι να απευθυνθούν σε ψυχολόγο. Εν συνεχεία ενδεχομένως να απευθυνθούν. Υπομονή και αυτοσυγκράτηση από όλους μας. Να δούμε τα επίσημα πορίσματα και του τελευταίου παιδιού και τις ιατρικές αναλύσεις, παράλληλα με την έρευνα που διεξάγεται από το Ανθρωποκτονιών ώστε να μην εξάγουμε ανακριβή, πρόωρα και αυθαίρετα συμπεράσματα. Αυτό θα ήταν το πιο σώφρον στην μνήμη τριών μικρών παιδιών. Φανταστείτε να είχε συμβεί σε εμάς κάτι τέτοιο; Πως θα θέλαμε να μας αντιμετωπίσει η κοινή γνώμη; Είναι ανθρώπινο. Μην βλέπουμε παντού υποθέσεις Μπάμπη Αναγνωστόπουλου».

Το «έλεος» της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η μητέρα των τριών αδικοχαμένων αγγέλων, Ρούλα Πσπιρίγκου, όπως γράφει το flamis.gr, μόλις είδε την είδηση για τον απινιδωτή στα social media της ιστοσελίδας έγραψε «έλεος», απαντώντας σε αυτήν.

Όπως αναφέρει ακόμα η πατρινή ιστοσελίδα σχετικά με τον απινιδωτή, σύμφωνα με καθηγητές καρδιολογίας, ο «εξωτερικός παράγων» δεν σημαίνει απαραίτητα «εξωτερικό χέρι», αλλά «παράγων εκτός καρδιάς». Και αυτό γιατί τόσο ο απινιδωτή, όσο και ο βηματοδότης, ελέγχουν την καρδιά.

Άννα Μαστοράκου για απινιδωτή: «Πληροφορία που θα κατευθύνει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές»

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου μίλησε  το πρωί στον Max Fm για τα όσα ισχυρίζονται μέλη της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη περί «ιατρικού λάθους» σε κάποιον από τους θανάτους των τριών κοριτσιών, ενώ σχολίασε και τα δημοσιεύματα για τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει υποχρέωση θεσμική να μιλά εφόσον υπάρχουν μηνυτήριες αναφορές για ιατρικό έργο. Μια εκ των δύο μηνυτήριων αναφορών (που είχε καταθέσει ο πατέρας των παιδιών) έχει πάει στο αρχείο, ενώ εκκρεμεί αυτή που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας», είπε αρχικά η κ.Μαστοράκου.

Και πρόσθεσε αναφερόμενη στον απινιδωτή: «Αυτό το στοιχείο είναι μια σημαντική πληροφορία που θα κατευθύνει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Ο γιατροί είναι πρόθυμοι να καταθέσουν για να δοθεί φως σε αυτό το άλυτο μυστήριο. Θα πρέπει να αποδειχτεί μέσω ιατρικού πορίσματος ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση η οποία να ενεργοποίησε τον απινιδωτή … Η υπόθεση είναι ένα παζλ στο οποίο συνυπάρχουν η επιστήμη αλλά και οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This