Τελευταίοι θα καταθέσουν οι γονείς των τριών αγγέλων που «έφυγαν» σε τρία χρόνια – Το ενδεχόμενο «ιατρικού λάθους»

Τι ερευνούν οι Αρχές, ποιοι θα καταθέσουν πρώτοι – Μέχρι τέλος του μήνα τα κρίσιμα αποτελέσματα των εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας

Must Read

Απαντήσεις σε σχέση με τις πραγματικές αιτίες των θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, της έξι μηνών Ίριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και της 9 ετών Τζωρτζίνας προσπαθούν να δώσουν οι Αρχές που έχουν αναλάβει την τραγική, όσο και μυστήρια αυτή υπόθεση.

Αυτή η εβδομάδα αναμένεται να έχει εξελίξεις και νέα στοιχεία, καθώς ξεκινούν οι καταθέσεις ατόμων από τον επιστημονικό κλάδο.

Συνολικά 15 γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, αλλά και επτά ιατροδικαστές οι οποίοι  εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών, θα καταθέσουν -σύμφωνα με την ΕΡΤ- για τα ευρήματά τους κι ενώ αναμένονται μέχρι τέλος του μήνα τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτίνας (που πέθανε τελευταία), τα οποία οι αρχές θεωρούν ότι θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση.

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι καταθέσεις και εξεταστούν όλοι οι ιατρικοί φάκελοι και όλα τα πορίσματα, θα κληθούν να καταθέσουν και οι γονείς των τριών παιδιών, ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Ιατρικό λάθος»

Την ίδια στιγμή, υπό καθεστώς σοκ βρίσκονται και οι οικογένειες των δύο γονέων των κοριτσιών, καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τα όσα κακεντρεχή γράφονται το τελευταίο διάστημα κατά της οικογένειας.

Άπαντες βρίσκονται στο πλευρό του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, θεωρώντας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι κάτι συνέβη στα παιδιά.

«Αποδίδουν τους θανάτους κατά μεγάλο ποσοστό σε κάποιο γονίδιο, ή ακόμη και σε κάποιο ιατρικό λάθος. Δίνουν 1% πιθανότατα να κρύβεται κάποιας μορφής ανθρωποκτονία», είπε στην εφημερίδα γυναίκα συγγενής του Μάνου Δασκαλάκη.

Ωστόσο, το σενάριο του ιατρικού λάθους και στα τρία παιδιά, σύμφωνα με ειδικούς, είναι λίγο τραβηγμένο. Παρόλα αυτά, συγγενείς της οικογένειας  λένε ότι μπορεί το ένα από τα τρία παιδιά να πέθανε από ιατρικό λάθος.

Σύμφωνα με ανθρώπους των δύο οικογενειών, για τον γονιδιακό έλεγχο που έγινε, έχουν την απάντηση από καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ιατρική Σχολή: «Αν ο γονιδιακός έλεγχος έδειχνε κάτι, τότε θα ήμασταν σίγουροι ότι κάτι υπάρχει. Αν δεν δείξει όπως τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι».

Οι έρευνες

Εκτός από τα επιστημονικά δεδομένα που συλλέγουν οι Αρχές και τις καταθέσεις, η έρευνα εκτείνεται ακόμα και στα social media, ελέγχοντας… ιδιαίτερες αναρτήσεις που έγιναν την τελευταία διετία από άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Γίνεται ακόμα και διερεύνηση παρόμοιων περιστατικών που συνέβησαν στο εξωτερικό και που οι εκεί Αρχές (π.χ. σε ΗΠΑ και Βρετανία) κατάφεραν να δώσουν λύση στο μυστήριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This