Σπάει τη σιωπή της η Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν … Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα»

Ξέσπασε η μάνα των τριών κοριτσιών που χάθηκαν ξαφνικά – Το τραγούδι του Μάνου Δασκαλάκη για τη Μαλένα και την Ίριδα - Οι εξετάσεις και τα ερωτήματα

Must Read

Τρεις θάνατοι παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια. Αυτό από μόνο του είναι μια ανείπωτη τραγωδία. Και το γεγονός ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες και τα αίτια των θανάτων της έξι μηνών Ίριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και της 9χρονης Τζωρτζίνας κάνει την τραγωδία να είναι ταυτόχρονα και θρίλερ.

Ήδη έχει γίνει εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ έχει αποσταλεί ο φάκελος της υπόθεσης στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, εξέλιξη που προκάλεσε εκτός από απορίες και διάφορα σχόλια.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πατρών εκταφή της Τζωρτζίνας (στην οποία θα εστιάσουν οι Αρχές για να δώσουν κάποιες απαντήσεις), για περαιτέρω διερεύνηση, αφού η αιτία θανάτου χαρακτηρίστηκε «απροσδιόριστη» από τον ιατροδικαστή Αθηνών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα όμως, η πληροφορία επιβεβαιώνεται από νομικούς κύκλους της Αθήνας, αλλά διαψεύδεται από την Εισαγγελία Πατρών!

Το ξέσπασμα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Για όλα αυτά, αλλά και για δημοσιεύματα και σχόλια που κατηγορούν εμμέσως την οικογένεια, η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε στην «Π», ξεσπώντας.

«Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;» αναρωτήθηκε όταν της είπαν οι δημοσιογράφοι για την πιθανότητα εκταφής και τόνισε πως δεν γνωρίζει κάτι σχετικό. Όπως πρόσθεσε, η 9χρονη πέθανε τέλη Ιανουαρίου και έχει ήδη γίνει νεκροψία.

Όσο για τα σχόλια και κάποια δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν, η μητέρα των κοριτσιών ξεκαθαρίζει πως η οικογένεια θέλει την έρευνα, θέλει να σταματήσουν οι εικασίες και θέλει να ηρεμήσουν τα παιδιά της:

«Να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα. Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ιριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

«Υπάρχουν Άγγελοι», τραγουδούσε ο Μάνος Δασκαλάκης μετά το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης, τα τελευταία χρόνια έκανε κάποιες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Πάτρας.

Σε μια από αυτές και μετά τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας, είπε το τραγούδι «Υπάρχουν Άγγελοι», σε στίχους και μουσική του Γιώργου Καλιού.

«Ξεπέρασα τον εαυτό μου και έγραψα ένα τραγούδι αφιερωμένο σχετικά με δύο αγγελούδια που δεν είναι πια κοντά μας, μου βγήκε μέσα σε πέντε λεπτά το βράδυ εκείνο που αποχαιρετούσαμε τον μικρό άγγελο του κουμπάρου πλέον Μάνου Δασκαλάκη το αφιερώνουμε σε όλους όσους έχουν τους δικούς τους ανθρώπους εκεί ψηλά… Δεν μας ενδιαφέρει η προβολή τα like κτλ το μόνο που θέλουμε είναι να αγγίξουμε όλους αυτούς που έχουν τους δικούς τους αγγέλους εκεί ψηλά…», έγραφε σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Καλιός.

Γρηγόρης Λέων: «Αν βρούμε κάτι ασυνήθιστο στο 3ο παιδί, θα γίνει εκταφή στα άλλα δύο»

Ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Γρηγόρης Λέων μίλησε το πρωί στο OPEN, τονίζοντας πως οι δύο πρώτοι θάνατοι δεν συνδέονται μεταξύ τους με γονιδιακή νόσο. «Άρα περιμένουμε το πόρισμα για τον τρίτο θάνατο», είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι οι Αρχές εστιάζουν στην υπόθεση της εννιάχρονης Τζωρτζίνας.

Υποστήριξε ακόμα πως μπορεί να υπάρξει εκταφή και των άλλων δύο κοριτσιών! «Δεν φαίνεται γενετική προδιάθεση. Αν βρούμε κάτι ασυνήθιστο στο 3ο παιδί, θα γίνει εκταφή στα άλλα δύο».

Οι εξετάσεις και τα ερωτήματα

Θυμίζουμε ότι για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία αναμένονται το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Ανάλογα με το τι θα δείξουν και αν δείξουν κάτι, θα καθοριστεί και η συνέχεια των κινήσεων των Αρχών. Σύμφωνα πάντως με ειδικούς που επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος» δεν αναμένεται να εμφανιστεί κάτι σε αυτές τις εξετάσεις.

Αντίθετα, λένε ότι είναι σημαντικό να τεθούν τα εξής ερωτήματα στα δύο νοσοκομεία της Αθήνας, όπου νοσηλεύτηκαν Μαλένα και Τζωρτζίνα:

  • Τι λένε οι θεράποντες ιατροί των δύο κοριτσιών Μαλένας και Τζωρτζίνας;
  • Σε τι κατάσταση ήταν τα παιδιά όσο νοσηλεύονταν;
  • Δικαιολογείται με βάση τα στοιχεία που έχουν ο αιφνίδιος θάνατος;
  • Είχαν ενδείξεις ή συμβάντα για το «τελικό συμβάν»; Δηλαδή για το σημείο που είπαν «σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, δεν τα καταφέρνουμε».
  • Απαιτήθηκε για κάποιο παιδί διασωλήνωση; Εγινε αναζογώνηση;
  • Στο Ωνάσειο τοποθετήθηκε βηματοδότης στην Τζωρτζίνα, η οποία ήδη είχε απινιδωτή. Ο απινιδωτής ειδοποίησε, έστειλε σήμα για κάποια τυχόν αρρυθμία; Το σύστημα βηματοδότη – απινιδωτή, έδωσε «συμβάν» στο Ωνάσειο;

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This