Επιτυχής η επέμβαση στον 11χρονο που ακρωτηριάστηκε στη Ζάκυνθο – Επανασυγκόλλησαν το χέρι του στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Στο χειρουργείο συμμετείχαν 11 γιατροί από τρία νοσοκομεία της Αττικής

Must Read

Εννέα ώρες χρειάστηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» για να επανασυγκολλήσουν το χέρι του 11χρονου από τη Ζάκυνθο, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου είχε ακρωτηριαστεί από τον ώμο(!), εκτελώντας αγροτικές εργασίες μαζί με τον πατέρα του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, «με μεγάλη αιμορραγία το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να σώσουν το χέρι, το οποίο είχε ακρωτηριαστεί από τον ώμο. Στη συνέχεια, το άτυχο αγόρι μεταφέρθηκε με C-130 σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο μικρός ασθενής κατέφθασε με ασθενοφόρο στο nοσοκομείο στις 16:30 την ίδια ημέρα και σε καλή γενική κατάσταση. Το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Στις 17:00 εισήλθε στο Χειρουργείο του ΓΝΠΑ “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επανασυγκόληση (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του άνω τριτημορίου του (Αρ.) βραχιονίου. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα της 13.02.22. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου».

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη επιτυχή επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα.

  • Δείτε εδώ την ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This