«Το ρεύμα μας σκοτώνει»! Νέα κραυγή αγωνίας από την εστίαση

«Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας αντί να προσφέρει μείωση τιμών λόγω ανταγωνισμού δημιουργεί καρτέλ που δρουν ασύδοτα κερδοσκοπικά»

Must Read

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) καλεί επαγγελματίες και πολίτες σε δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας, για αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου με σύνθημα «Το ρεύμα μας σκοτώνει».

Αφορμή για την συγκέντρωση, είναι προφανώς τα ασήκωτα ενεργειακά βάρη που «λυγίζουν» τον πολύπαθο κλάδο της εστίασης. Στις 11:00 θα διεξαχθεί και συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Αχαΐας, ενώ για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου και ακολούθως η συμβολική και σιωπηρή διαμαρτυρία, στην οποία άπαντες θα κρατούν κεριά.

«Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε στην Πλατεία καθώς και να συμμετάσχετε στην πορεία, με την όποια ιδιότητα προσωπική ή επαγγελματική φέρει ο καθένας, ακόμα και με αυτή του απλού πολίτη καθώς οι δύσκολες μέρες που έρχονται αφορούν και επηρεάζουν όλους μας, από το απλό νοικοκυριό μέχρι τα επαγγελματικά τιμολόγια. Ελάτε να ενώσουμε τι φωνές μας! Παρακαλούμε επίσης θερμά όλους τους συναδέλφους εκείνη την ώρα να κλείσουν συμβολικά τα φώτα των καταστημάτων τους. Ειδικά εκείνοι που βρίσκονται στην διαδρομή της πορείας. Να σημειωθεί ότι η διαμαρτυρία δεν φέρει πολιτική χροιά και κομματικές σημαίες και δεν θα αφήσουμε να την καπηλευτεί κανείς», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα του ΣΚΕΑΝΑ.

Η «αιμορραγία» από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πλέον ακατάσχετη και σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες και μεγάλες αυξήσεις στις πρώτες ύλες, αλλά και τα μέτρα κατά του COVID-19 που στοχεύουν πάντα την εστίαση, οδηγούν τις επιχειρήσεις με μαθηματική ακρίβεια σε κατέβασμα ρολών.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου γίνεται λόγος για μέτρα στήριξης «επικοινωνιακού τύπου», τα οποία «δεν προσφέρουν καμιά βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη», ενώ την ίδια στιγμή και μιας και η κινητοποίηση θα γίνει στην Πάτρα, ο ΣΚΕΑΝΑ σχολιάζει: «Η πόλη μας κι η οικονομία της δέχεται ένα ακόμη πλήγμα από την ακύρωση για 3η συνεχόμενη χρονιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων».

Όσο για το κάλεσμα να σβήσουν τα φώτα των καταστημάτων την ώρα της διαμαρτυρίας; «Το σκοτάδι που θα απλωθεί στην πόλη να είναι ενδεικτικό των σκοτεινών καιρών που μας έχουν επιβάλει».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και οικονομικής κρίσης και 2 χρόνια υγειονομικής και παράλληλα οικονομικής κρίσης, η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη πλήγμα στην χειμαζόμενη εμπορική και γενικά μικρομεσαία επιχείρηση.

Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας χιλιάδων επαγγελματιών. Τα μέτρα «στήριξης» είναι επικοινωνιακού τύπου και δεν προσφέρουν καμιά βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Οι δικαιολογίες για την διεθνή συγκυρία δεν μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί είμαστε πρωταθλητές τόσο στο ηλεκτρικό κόστος όσο και στις τιμές των καυσίμων. Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας αντί να προσφέρει μείωση τιμών λόγω ανταγωνισμού δημιουργεί καρτέλ που δρουν ασύδοτα κερδοσκοπικά.

Παράλληλα το ενεργειακό κόστος μειώνει έτι περαιτέρω το ήδη συρρικνωμένο  εισόδημα των καταναλωτών με άμεση επίπτωση στην αγοραστική τους δύναμη και δημιουργεί ασφυξία στην αγορά.

Η πόλη μας κι η οικονομία της δέχεται ένα ακόμη πλήγμα από την ακύρωση για 3η συνεχόμενη χρονιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Απαιτούνται και διεκδικούμε άμεσα δραστικά μέτρα στήριξης με έλεγχο των τιμών ενέργειας, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση συντελεστών ΦΠΑ, ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων λόγω και των απωλειών του καρναβαλιού.

Καλούμε τους συναδέλφους μας την ώρα της κινητοποίησης το απόγευμα της Τετάρτης να κλείσουν τα φώτα των καταστημάτων τους όπως θα κλείσει και ο δημοτικός φωτισμός. Το σκοτάδι που θα απλωθεί στην πόλη να είναι ενδεικτικό των σκοτεινών καιρών που μας έχουν επιβάλει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This