Φοιτήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Τις άγγιζε ανάρμοστα και τους υποσχόταν επαγγελματικές ευκαιρίες, αρκεί να ενέδιδαν στις ορέξεις του...

Must Read

Καθηγητής που εργάζεται στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρές καταγγελίες φοιτητριών, οι οποίες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση, ανάρμοστη συμπεριφορά, αλλά και ψυχολογική βία.

Στις επτά καταγγελίες που έχουν ήδη σταλεί στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας, οι φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι ο καθηγητής έχει προχωρήσει σε αγγίγματα σε σημεία του σώματός τους, σε υποσχέσεις για επαγγελματικές ευκαιρίες, αλλά και σε απειλές στην περίπτωση που δεν ενδώσουν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, τις καταγγελίες συγκέντρωσε ένας φοιτητής που ανέλαβε να τις στείλει επώνυμα στο Υπουργείο και την πρυτανεία, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει τα ονόματα των καταγγελλουσών.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αναφέρουν περιστατικά για περισσότερα από επτά άτομα από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021. Σύμφωνα με αυτές, ο συγκεκριμένος καθηγητής, συμπεριφέρεται δήθεν φιλικά στις φοιτήτριες, κάποιες φορές τις αγγίζει ακόμα και σε σημεία που δεν πρέπει, τους ζητάει να γίνουν φίλοι στο facebook, παράλληλα υπόσχεται ότι θα τους βρει δουλειά, ότι θα τις κάνει καθηγήτριες σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ενώ απειλεί ότι θα βρουν τον εργασιακό χώρο κλειστό γιατί αυτός τον ελέγχει και δεν θα μπορέσουν ποτέ να εργαστούν. Αξίζει δε να αναφερθεί πως, κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν και άλλα περιστατικά, αλλά τα θύματα δεν έχουν μιλήσει ακόμα από φόβο.

Το τεκμήριο της αθωότητας

Από τη στιγμή που η εν λόγω είδηση είδε το φως της δημοσιότητας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής, δήλωσε τα εξής, μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης: «Υπάρχει μια καταγγελία που την αξιολογούμε άμεσα και σε βάθος, εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες δικαίου. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου λαμβάνει σοβαρά τα σχετικά θέματα, διατηρώντας το τεκμήριο της αθωότητας. Θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Από την πλευρά του, ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ζητεί εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι «ποινικά κολάσιμες, αλλά και διοικητικά ελέγξιμες» και ζητεί την άμεση αντίδραση των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει τα εξής: «Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ήρθαν στη δημοσιότητα καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση ψυχολογικής βίας σε φοιτήτριες από καθηγητή. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ποινικά κολάσιμες, διοικητικά ελέγξιμες, ακαδημαϊκά και ηθικά απαράδεκτες, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιό μου, αλλά σε κάθε ακαδημαϊκό ίδρυμα και εργασιακό χώρο. Στο ποινικό πεδίο, οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές είμαι σίγουρος ότι θα απονείμουν Δικαιοσύνη».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This