Θρίλερ στο πλοίο: Δύο εγκλωβισμένοι, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης - Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Must Read

Σε θρίλερ εξελίσσεται η φωτιά στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», καθώς τουλάχιστον δύο άτομα είναι εγκλωβισμένα στο πλοίο, ενώ εκφράζονται φόβοι για άγνωστο αριθμό αγνοουμένων.

Ένας οδηγός που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο γκαράζ του πλοίου επικοινώνησε με τις αρχές και ζήτησε βοήθεια. Ανέφερε μάλιστα ότι βλέπει στο χώρο ακόμα ένα άτομο που έχει εγκλωβιστεί. Την ίδια ώρα είναι άγνωστο αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η ταυτοποίηση των διασωθέντων του πλοίου που τυλίχθηκε στις φλόγες και εκκενώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Ερεικούσας.

Η ταυτοποίηση και η καταγραφή των επιβατών είναι σε εξέλιξη στην Κέρκυρα όπου έχουν μεταφερθεί οι επιβάτες και ναυτικοί. Εξάλλου, είναι άγνωστο αν στο καράβι είχαν επιβιβαστεί μετανάστες ως λαθρεπιβάτες.

Στο σημείο του φλεγόμενου πλοίου βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της φωτιάς 4 περιπολικά και ένα ναυαγοσωστικό σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα σκάφος της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δυο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και η φρεγάτα «Ύδρα», που συντονίζει την επιχείρηση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την φωτιά στο πλοίο:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κατάστρωμα Νο3 του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”EUROFERRY OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο (02) παραπλέοντα πλοία, δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο (02) ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Επίσης στην περιοχή σπεύδουν δύο (2) ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ. Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Στην περιοχή επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

Ακούστε τις δηλώσεις του αρχιπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος Νίκου Λαγκαδιανού:

Οπτικοακουστικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα από την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του πλοίου

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

«Απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν εξονυχιστικά το όλο περιστατικό, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως, ώστε να μη χρειασθεί στο μέλλον να σημειωθούν ανάλογα περιστατικά» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο υπό ιταλική σημαία και ιταλική πλοιοκτησία επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia.

Η ΠΝΟ αναφέρει ότι «με επανειλημμένα διαβήματα της και με πληθώρα σχετικών εγγράφων και με ανάλογα δελτία τύπου και καταγγελίες έχει τονίσει και υπογραμμίσει, ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα είναι υπεράνω κάθε πνεύματος επιχειρηματικής κερδοσκοπίας και δεν πρέπει για κανένα λόγο να θυσιάζεται στο βωμό της οποιασδήποτε σκοπιμότητας».

Εκφράζει «την πλήρη συμπαράστασή της στη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία των επιβαινόντων και στα μέλη του πληρώματος στο φλεγόμενο πλοίο».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This