Άρση μέτρων: «Ύφεση»(;)… πανδημίας με τόσους νεκρούς!

Στοιχεία σοκ από ΠΟΕΔΗΝ - Αύριο μεγάλη απεργία των υγειονομικών

Must Read

Τραγικός εξακολουθεί να είναι ο απολογισμός της πανδημίας με τον αριθμό των ημερήσιων θανάτων από τη νόσο Covid-19 να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τη στιγμή που συνεχίζεται με αργό ρυθμό η πτώση του αριθμού των διασωληνώσεων. 

Μόνο το τελευταίο τριήμερο, 224 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση διατυμπανίζει την οριστική άρση των μέτρων μέχρι τον επόμενο μήνα, με τον Θάνο Πλεύρη να στέλνει συνεχώς μηνύματα «επιστροφής της κανονικότητας»…

Σοκάρουν τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

Σχεδόν δύο χρόνια πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στη χώρα μας, ερωτήματα και πολλές απορίες προκαλούν όσα διαδραματίστηκαν από την αρχή της πανδημίας αλλά και εξακολουθούν να συμβαίνουν σχετικά με τη διαχείριση του ιού.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, 18.000 άνθρωποι πέθαναν εκτός ΜΕΘ και 4.000 εντός. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση ωστόσο, είναι ότι τον πρώτο χρόνο της πανδημίας πέθαναν από κορωνοϊό 6.500, ενώ τον δεύτερο παρά την ύπαρξη εμβολίων, 19.000! –

Απεργία και πορεία σε Μαξίμου και υπουργείο Υγείας

Ενόψει και των δυο χρόνων από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στη χώρα μας, αλλά κυρίως για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία και τα σχέδια για την ενίσχυση των ιδιωτών, οι υγειονομικοί διοργανώνουν σημαντικές κινητοποιήσεις για αύριο,  Τετάρτη:

-24ωρη απεργία στην περιφέρεια

-7ωρη στάση εργασίας στην Αττική, 8 το πρωί με 3 το μεσημέρι

-Πανελλαδική συγκέντρωση στις 8.30 στην πλατεία Μαβίλης και πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και το υπουργείο Υγείας

Θεμιστοκλέους: «Κοντά στην κανονικότητα το καλοκαίρι»

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

«Έχουμε αποσυμπίεση στο ΕΣΥ και περιμένουμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που έχει ήδη αρχίσει. Θα υπάρξουν οι εισηγήσεις των ειδικών. Έχουμε καλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και αρκετό κόσμο που έχει νοσήσει. Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια κανονικότητα. Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει. Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Τζανάκης: «Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μάλιστα έκανε λόγο για ένα σκηνικό αποκλιμάκωσης, το οποίο σύντομα θα επιτρέψει στους πολίτες να κυκλοφορούν χωρίς προστατευτικές μάσκες.

Ο καθηγητής τόνισε μάλιστα ότι η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, δεν θα είναι απαραίτητη στο άμεσο μέλλον. «Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Ιδίως αν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο ή περπατάμε με την παρέα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This