Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Δύο νεκρούς στρατιώτες από βομβαρδισμούς αυτονομιστών ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός

ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση για την κρίση

Must Read

Αλλάζουν κάθε λεπτό τα δεδομένα αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά το διάγγελμα Πούτιν το βράδυ της Δευτέρας που έσπευσε να αναγνωρίσει τις αποσχιθείσες περιοχές ενώ παράλληλα διατάχθηκε η αποστολή «ειρηνευτικών» στρατευμάτων στην περιοχή, κάτι που οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν «ανοησία».

Πανικός από την τελευταία είδηση

Δύο στρατιώτες της Ουκρανίας σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς των φιλορώσων αυτονομιστών στην στο Ντονμπάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού.

Ο στρατός προσθέτει ότι κατέγραψε 84 περιπτώσεις βομβαρδισμών από αυτονομιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, άνοιξαν πυρ σε περίπου 40 οικισμούς κατά μήκος της γραμμής του μετώπου χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι προκαλεί τη βία, σημειώνοντας ότι η Μόσχα τη χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για να αναγνωρίσει επισήμως την ανεξαρτησία δύο περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές και να μεταφέρει στρατεύματά της στην περιοχή, επιδεινώνοντας την κρίση και εγείροντας φόβους στη Δύση ότι αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια μείζονα σύρραξη.

Την ίδια στιγμή, άρματα μάχης και μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις φτάνουν στο Ντονμπάς, στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, ενώ οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατέγραψαν σε 48 ώρες πάνω από 3.200 νέες παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

 

Έτοιμη για διάλογο δηλώνει η Μόσχα

Η Ρωσία διαβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να είναι «έτοιμη» για διαπραγματεύσεις με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τον οποίο αναμένεται να συναντήσει την Πέμπτη στη Γενεύη ο ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών των φιλορώσων αυτονομιστών.

«Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές (…) λέμε: είμαστε έτοιμοι για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, για τον λόγο αυτό η θέση μας παραμένει ίδια (…). Τασσόμαστε πάντα υπέρ της χρήσης της διπλωματίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε σχόλιά της που αναρτήθηκαν στο YouTube.

Βρετανία: Κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα ανακοινώσει ο Τζόνσον

O πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα προεδρεύσει σήμερα το πρωί σε συνεδρίαση στενού κλιμακίου του υπουργικού του συμβουλίου αφιερωμένη στην κρίση στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να εγκριθεί η επιβολή «μεγάλου πακέτου κυρώσεων» σε βάρος της Μόσχας μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι τη νύχτα, ο Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε τόσο την επιβολή κυρώσεων όσο και παροχή περισσότερης αμυντικής υποστήριξης από το Λονδίνο προς το Κίεβο.

ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση 

Μια ώρα διήρκεσε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την κατάσταση στην Ουκρανία και το πως μια ενδεχόμενη σύρραξη θα μπορούσε να επηρεάσει και την Ελλάδα. Αποχωρώντας από το Μαξίμου μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρέπεμψε για ενημέρωση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Στη συνεδρίαση, εκτός από τους υπουργός Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, μετείχαν επίσης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας αλλά και ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. 

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Ισχυρές ρωσικές δυνάμεις σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ – Ζελένσκι: «Τώρα θα δούμε ποιος είναι αληθινός φίλος»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This