«Τρία παιδιά, με τρία διαφορετικά ιστορικά, πεθαίνουν με σχεδόν ίδιο τρόπο»; Τι συζητείται στους ιατρικούς κύκλους

Επιμένει ο Κατερινόπουλος: «Η τραγωδία την Πάτρα οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι»

Must Read

Σταθερός στην άποψή του ότι υπάρχει «εγκληματική ενέργεια» πίσω από τους αιφνίδιους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, είναι ο ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Εκτίμησε ότι οι τρεις θάνατοι οφείλονται «σε ανθρώπινο χέρι» και πρόσθεσε πως κάποιοι ιατροδικαστές κρατάνε επιφυλάξεις: «Ειδικά ο πρώτος λέει ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις που δεν είχαν γίνει, γιατί τότε δεν υπήρχαν τα ίδια δεδομένα. Οδηγούμαστε στην κατεύθυνση ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Δεν ξέρω ποιος είναι ο δράστης. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Αττικής που διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία θα καταλήξουν, σε συνεργασία πάντα και με τους επιστήμονες».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο έμπειρος αναλυτής πια, εξήγησε: «Δεν μπορώ να πειστώ ότι οφείλεται σε κάποια αίτια ιατρικά γιατί υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, τα οποία έβαλα και συνεχίζω να βάζω και στα οποία πρέπει να δώσουν απαντήσεις και η αστυνομία και οι επιστήμονες. Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια».

Ο κ.Κατερινόπουλος στέκεται στο αδιευκρίνιστο των θανάτων των τριών κοριτσιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου και αναλύει το σκεπτικό του:

«Εδώ έχουμε τρία παιδιά, τα οποία ισχυρίζονται κάποιοι ότι πιθανόν να υπάρχουν  γονιδιακά προβλήματα και ο θάνατος να οφείλεται εκεί. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, η λογική λέει όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, ότι το πρώτο που θα ταξίδευε στους ουρανούς είναι το πρώτο παιδί κατά σειρά γεννήσεως, αλλά εδώ είναι το τελευταίο παιδί. Όλοι οι θάνατοι αυτών των παιδιών έγιναν μέρες αργίας, σαββατοκύριακα, συμπτώσεις σοβαρές. Και δεν ήταν παρόντες οι γιατροί, άρα ήταν κάποια άτομα μόνα τους εκεί, δεν ξέρω ποιοι ήταν, μπορεί να είναι κάποιοι, μπορεί οι γονείς, οι συνοδοί αν για κάποιο λόγο βγήκαν, έστω και για έναν καφέ, κάποιοι να βρήκαν την ευκαιρία να διεισδύσουν στον θάλαμο να κάνουν εκείνο το οποίο έκαναν».

Θανάσης Κατερινόπουλος

Τρία παιδιά, με τρία διαφορετικά ιστορικά πεθαίνουν με σχεδόν ίδιο τρόπο;

Αρκετές απορίες και επιφυλάξεις για την υπόθεση εξέφρασε και η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, η οποία αποκάλυψε το τι συζητείται στους ιατρικούς κύκλους:

«Αυτό που θα επιβεβαιώσω είναι ότι πραγματικά στους ιατρικούς κύκλους συζητείται έντονα ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθούν τρία παιδιά με τρία διαφορετικά ιστορικά να πεθαίνουν περίπου με τον ίδιο τρόπο χωρίς να έχει εξακριβωθεί η ακριβής αιτία».

Η κ.Μαστοράκου σχολιάζοντας χθεσινό δημοσίευμα, το οποίο διαψεύστηκε άμεσα και έντονα από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών, ότι ο θάνατος της εννιάχρονης Τζωρτζίνας οφείλεται σε εισπνοή τοξικού αερίου, είπε: «Θα ήθελα να επιφυλαχθώ για αυτό που βγήκε στο φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω».

Όλοι οι γιατροί που ενεπλάκησαν στις νοσηλείες των τριών κοριτσιών στην Πάτρα είναι έτοιμοι να καταθέσουν και έχουν ετοιμάσει και τους ιατρικούς φακέλους των παιδιών, επεσήμανε η Άννα Μαστοράκου.

Και πρόσθεσε: «Να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι οι γιατροί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας και προσπάθησαν να θωρακίσουν ειδικά την Τζωρτζίνα που ήταν το τρίτο παιδί με όλες τις εξετάσεις. Έχει γίνει μια πολύ αναλυτική δουλειά από ιατρικής άποψης, επομένως αυτά θα τεθούν υπόψη της δικαιοσύνης και σαφώς αναμένουμε αφού συνδυαστούν οι φάκελοι και τα ιστορικά από την Αθήνα, ότι θα βοηθηθούν οι αρχές να βρουν την άκρη σε αυτό το περίεργο, ανεξήγητο φαινόμενο».

Ο έντονος προβληματισμός όλων, έγκειται στο εξής περίεργο γεγονός, σύμφωνα με την κ.Μαστοράκου:

«Τα παιδιά όταν ήταν στην διαδικασία συστηματικής παρακολούθησης με μόνιτορ στην ΜΕΘ δεν παρουσίαζαν κανένα πρόβλημα. Δεν έδειχναν, η Τζωρτζίνα ειδικά, καρδιολογικά να υπάρχει κάποιο συμβάν, ενώ όταν έφευγαν από τον κύκλο της παρακολούθησης, τότε εμφάνιζε τα επεισόδια. Αυτό μας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση. Ο προβληματισμός είναι έντονος. Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλές συμπέρασμα, γιατί πρέπει να συνδυαστούν όλες οι νοσηλείες και από την Αθήνα, αλλά σαφώς υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Πώς ένα παιδί μένει ενάμιση μήνα περίπου στην μονάδα του νοσοκομείου του Ρίου, αντίστοιχα στο Καραμανδάνειο κάποιες μέρες, όταν είναι υπό στενή παρακολούθηση δεν παρουσιάζει απολύτως τίποτα στις καταγραφές, δεν έχει κάποιο συμβάν και όταν μένει μόνο του εκεί παρουσιάζει όλα τα συμβάντα;»

Λέων: «Ό,τι έχει συμβεί θα βρεθεί μέσα από τις τοξικολογικές εξετάσεις»

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο Open είπε πως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, τα οποία αναμένονται από ώρα σε ώρα, θα «φωτίσουν» τα αίτια θανάτου των κοριτσιών από την Πάτρα.

«Μιλάμε για ώρες μέχρι να βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις ενώ και οι ιστολογικές έχουν μπει σε ένα δρόμο και τις περιμένουμε. Και αυτές μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγουν και θα ξέρουμε. Από όσα γνωρίζω πάντως, οι τοξικολογικές εξετάσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και πιθανότατα οι συνάδελφοι κάνουν κάποιες επιβεβαιώσεις πριν δουν το φως της δημοσιότητας».

Ερωτώμενος για το δημοσίευμα περί τοξικού αερίου στη Τζωρτζίνα, ο κ.Λέων ήταν επιφυλακτικός ως προς το να το διαψεύσει

«Δεν έχω κάποιο λόγο να αμφισβητήσω το ρεπορτάζ αλλά πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα καθώς ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας το διέψευσε. Όμως υπάρχουν πληροφορίες από διάφορες περιοχές ερευνών καθώς δεν τρέχει μόνο η ιατροδικαστική διερεύνηση».

Και κατέληξε λέγοντας ότι ο θάνατος της εννιάχρονης είναι το κλειδί στην όλη υπόθεση: «Μην έχετε καμία αμφιβολία πως ό,τι έχει συμβεί θα βρεθεί μέσα από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Γίνεται μια πλήρης διερεύνηση και θα βοηθήσεις πάρα πολύ τις Αρχές να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα στοιχεία. Οι απαντήσεις στον τρίτο θάνατο θα είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει και τα υπόλοιπα ερωτήματα στην υπόθεση».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This