«Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα» – Ο Λευκορώσος περιγράφει πώς βγήκε ζωντανός από το Euroferry Olympia

Οι 3 παράγοντες που τον βοήθησαν να μείνει ζωντανός

Must Read

Τις δραματικές στιγμές που έζησε επί τρεις ολόκληρες ημέρες περιέγραψε ο 21χρονος Λευκορώσος ο οποίος κατάφερε να βγει ζωντανός από το Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες, ανοιχτά της Ηγουμενίτσας.

Ο νεαρός άνδρας ο οποίος αφού κατάφερε να βγει στο κατάστρωμα, διασώθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ μετέβη στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας προκειμένου να δώσει κατάθεση για όσα είδε μέσα στο φλεγόμενο πλοίο.

«Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν» περιέγραψε ο 12χρονος και πρόσθεσε ότι τελικά την τρίτη ημέρα κατάφερε να απεγκλωβιστεί: «Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε ”έξοδος κινδύνου”. Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν» είπε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λιμενικών, ο Λευκορώσος κατάφερε να σωθεί επειδή βρισκόταν στο γκαράζ – 1, όπου δεν είχε φτάσει η φωτιά, ενώ το γεγονός ότι γκαράζ σφραγίζονται αεροστεγώς βοήθησε στο να μην εισέλθει μεγάλη ποσότητα καπνού. Η ψυχραιμία που επέδειξε επί τρεις ημέρες, ήταν επίσης καθοριστική.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο υπουργείο Ναυτιλίας, οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης έχουν εξαντληθεί, γι αυτό και με αίτημά της ζήτησε να μετακινηθεί το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες για τους 10 εγκλωβισμένους θα συνεχιστούν μετά από 30 ώρες, αφού το πλοίο ρυμουλκηθεί στον Αστακό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This